Zelf verhuizen of een verhuisbedrijf inhuren?

Het organiseren van een verhuizing is erg tijdrovend. Wel is het van belang dat je een verhuizing tot in de detail voorbereid. Zo voorkom je namelijk dat je onnodige fouten maakt. Wanneer je binnenkort gaat verhuizen, kun je ervoor kiezen om dit volledig zelf te doen, of om dit te laten doen door een verhuisbedrijf. Aan beiden zitten andere voordelen verbonden. In dit artikel worden beide mogelijkheden tegen elkaar afgewogen.

Een verhuizing uitbesteden scheelt enorm veel werk

Er zijn tegenwoordig erg veel mensen die ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit omdat zij zich hierdoor zelf niet meer druk hoeven te maken om de verhuizing. Het voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is dat dit erg snel gaat. Zo zijn de werknemers van een verhuisbedrijf dagelijks bezig met verhuizingen. Hierdoor weten zij als beste hoe je bij een verhuizing te werk moet gaan. Daarnaast is het ook erg prettig dat je zelf nauwelijks bezig hoeft te zijn met het verhuizen van de spullen. Deze tijd zou je bijvoorbeeld kunnen steken in het omzetten van abonnementen.

Waarom je zelf een verhuizing zou moeten regelen

Naast het uitbesteden van een verhuizing, kun je er ook voor kiezen om zelf met de verhuizing bezig te gaan. Een groot voordeel hiervan is dat je er geld mee bespaard. Daarnaast weet je ook zeker dat er voorzichtig met spullen wordt omgegaan. Echter, wanneer je verhuizing zelf wilt organiseren, is het wel van belang dat je hiervoor hulp inschakelt. Wanneer je een verhuizing in je eentje of met zijn tweeën wilt doen, ben je erg lang bezig. Mocht je een groep hebben verzameld, dan is het belangrijk dat je het plan goed doorneemt. Zo weet je namelijk zeker dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen.

Wat moet je regelen als je de verhuizing volledig zelf wilt doen

Wanneer je liever de verhuizing zelf regelt, is het van belang dat je een goede voorbereiding treft. Maak een plan voor hoe je de verhuizing wilt laten verlopen. Bepaal aan de hand van dit plan welke hulpmiddelen je nodig hebt. Als je vooral spullen van een hogere verdieping moet verplaatsen, is het sterk aan te raden om een verhuislift te gebruiken. Zo kost het werken met een verhuislift minder tijd en minder energie. Bovendien verklein je de kans op lichamelijke ongemakken tijdens de verhuizing. Een goedkope verhuislift huren kun je bij meerdere bedrijven doen. Een andere optie die erg gunstig kan zijn, is het huren van een ladderlift. Zo kun je met een ladderlift erg efficiënt spullen van boven naar beneden brengen en vice versa. Ook een ladderlift kun je voor weinig geld huren. Echter, let er wel op dat je de ladderlift niet zomaar bij een bedrijf huurt. Denk van te voren goed na over bij welk bedrijf je de ladderlift wilt huren. Zo kun je namelijk erg veel gedoe voorkomen. Bovendien kun je op die manier ook eenvoudig geld besparen. Het zou dan ook zonde zijn als je hier niet even de tijd voor neemt.