Wie kan een SVVE subsidie aanvraag indienen?

Het staat als een paal boven water dat er in de komende jaren hier in Nederland nog heel wat dient te gebeuren willen we de vooropgestelde eisen van onze overheid op vlak van duurzaamheid kunnen behalen. Omwille van deze reden heeft diezelfde overheid ervoor gekozen om enkele subsidies in het leven te roepen die verschillende doelgroepen ervan kunnen overtuigen om nog meer de kaart van de duurzaamheid te trekken. Het indienen van een SVVE subsidie aanvraag zorgt ervoor dat het voor een Vereniging van Eigenaren mogelijk wordt om een subsidie voor diens gebouw of gebouwen aan te vragen. Benieuwd om hier meer over te ontdekken? Lees dan vooral zeker en vast verder! 

Wanneer kan je een SVVE subsidie aanvraag indienen?

Het indienen van een SVVE subsidie aanvraag kan altijd gebeuren wanneer een Vereniging van Eigenaren ervoor kiest om verduurzamingsmaatregelen toe te gaan passen. Wat deze maatregelen betreft kan je in de praktijk meer bepaald denken aan de onderstaande:

  • Het isoleren van verschillende onderdelen van het pand;
  • Het voorzien van een beter ventilatiesysteem;
  • De plaatsing van een warmtepomp;
  • Het plaatsen van een zonneboiler;
  • Een centrale aansluiting voorzien op het warmtenet;

Ben jij van mening dat het gebouw of de gebouwen die deel uitmaken van jouw Vereniging van Eigenaren wel toe zijn aan een beetje extra verduurzaming? Wil je de kosten die daar gepaard mee gaan echter liever niet helemaal zelf moeten dragen? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat het indienen van een subsidieaanvraag zonder ook maar enige twijfel ontzettend interessant kan zijn.

Wat zijn de voorwaarden om rekening mee te houden?

Ben je van plan om een SVVE subsidie aanvraag in te dienen? Dan spreekt het voor zich dat er daarvoor verschillende voorwaarden gelden waaraan je moet zien te voldoen. De belangrijkste voorwaarden die op dit vlak gelden zijn degene die je hieronder terug kan vinden: 

  • De subsidie moet altijd individueel per gebouw worden aangevraagd; 
  • Er dient sprake te zijn van minstens één koopwoning; 
  • De eigenaars en bewoners zijn lid van de VvE en hebben het pand als hoofdverblijfplaats;
  • Alle maatregelen dienen te worden uitgevoerd door gecertificeerde bedrijven; 
  • De energiebesparende maatregelen moeten uitgevoerd worden binnen de twee jaar;

Hou er bij een SVVE subsidie aanvraag indienen bovendien ook rekening mee dat er aanvullende voorwaarden gesteld kunnen worden aan het aanvragen van een subsidie voor een warmtepomp of voor bijvoorbeeld een zonneboiler. Controleer dit in de praktijk dus altijd even grondig.

Kortom, een SVVE subsidie aanvraag indienen is altijd interessant!

Voor heel wat panden geldt dat ze vandaag de dag nog zeker en vast niet weten te voldoen aan de gangbare eisen die gesteld kunnen worden op vlak van duurzaamheid. In eerste instantie geldt dit bijvoorbeeld voor de isolatie waarvan sprake is. Voor heel wat van deze panden geldt in de praktijk dat ze beschikken over een beperkte hoeveelheid aan isolatie. Bovendien is het eveneens zo dat de isolatie die aanwezig is sterk verouderd kan zijn met alle gevolgen van dien. In ieder geval, een SVVE subsidie aanvraag indienen kan er in de praktijk zomaar voor zorgen dat daar verandering in kan worden gebracht. Er bestaan nog veel meer subsidies waar jij misschien wel voor in aanmerking komt! Check ook eens onze hulp bij het aanvragen van de SVOH subsidie.