Voor het eerst verhuizen? Geen stress!

Voor het eerst verhuizen, altijd wel iets spannends voor de meeste mensen. Dit komt doordat je nog nooit een verhuizing zelf hebt mee gemaakt. Het is toch gek dat je heel je huis leeghaalt en het dan gaat verplaatsen naar een ander huis. Er zijn aardig wat mensen die tijdens een verhuizing veel stress ervaren. Dit is jammer want een verhuizing kan dan als onprettig ervaren worden, uiteraard is een woningontruiming nooit leuk om te ervaren. Maar bij een normale verhuizing is er eigenlijk geen rede voor stress omdat je van alles kan regelen om het makkelijker te maken. Maar wat moet je nou precies regelen voor een gemakkelijke verhuizing? Wij hebben wat dingen uitgezocht die je kan regelen om een verhuizing zo gemakkelijk mogelijk te regelen!

Begin op tijd

Stress kan al een tijdje voor de verhuizing worden ervaren, dit komt omdat je dan al van alles moet regelen, denk maar een aan het omzetten van contracten en abonnementen. Om te zorgen dat je niet hier al begint te stressen, moet je op tijd beginnen met het omzetten van alle gegevens. Begin er dan gerust 3 maanden van te voor er mee. Je weet dan zeker dat je op tijd bent met het overzetten van gegevens. Het is trouwens ook best slim om er vroeg mee te beginnen omdat, mocht er nog wat fout gaan heb je altijd nog genoeg tijd om het te regelen.

Inpakken

Het inpakken kost wel het meeste tijd van heel de verhuizing. Alle spullen moet je in dozen stoppen en uitzoeken, de kans is best groot dat je van allerlei dingen inpakt en die nooit meer nodig hebt. Het zou zonden zijn wanneer je al die spullen mee neemt naar je nieuwe woning en ze vervolgens alsnog gaat weggooien. Dit kan je voorkomen door vroegtijdig al gaan te beginnen met inpakken. Pak elk voorwerp beet en ga dan na of je het in het afgelopen jaar hebt gebruikt. Is dit niet het geval zal die wel weg kunnen. Je kan er dan nog voor kiezen om de spullen te: verkopen, weggeven of weggooien. Dit zal je ook een hoop ruimte gaan besparen in de verhuiswagen.

Overzicht houden

Om de verhuizing zo overzichtelijk mogelijk te laten verlopen moet je een schema maken en dit bij houden. Je kan er de datums op zetten van bijvoorbeeld: de datum van wanneer je welke taak gaat doen. Je kan dan precies zien waar je op voor of achter loopt. Wanneer je goed op schema loopt geeft dat een gerust gevoel bij diegene en zal die minder snel gaan stressen.

Verhuisbedrijf

Wanneer je veel dingen allemaal in je eentje moet doen kan je stress ervaren. Om dit te voorkomen zal je een verhuisbedrijf moeten inhuren. Zij helpen je met je werk, of ze doen zelfs al het werk! Je kan voor niet eens zo’n heel groot budget al veel verhuizers huren, dit kan bij een verhuisbedrijf in Rotterdam. Je kan ook student verhuizers inhuren, deze zijn goedkoop en werken hard door! Verhuizen met een bedrijf is dus een goed idee als je last hebt van stress.