Verhuisbedrijf inschakelen bij een verhuizing

Zowel bij de start van een aan- of verbouw, als ook bij de afronding hiervan kan de hulp van een professioneel verhuisbedrijf wenselijk zijn. Een verhuisbedrijf helpt je te voorkomen dat meubels beschadigd raken tijdens de bouwwerkzaamheden in huis. Tegelijkertijd voorkom je op deze wijze dat meubels in de weg staan voor de vakmensen, die binnen je woning aan de slag gaan. Laat je een nieuwbouwwoning bouwen? In dat geval kan een verhuisbedrijf helpen bij het verhuizen van de inboedel van je bestaande woning naar het nieuwe huis.

Verhuizen zorgt voor veel stress

Verhuizen brengt een garantie met zich mee: het zorgt bij vrijwel ieder huishouden voor stress. Zijn alle spullen ingepakt? Hoe voorkom ik dat mijn dure, antieke kast beschadigd raakt onderweg? Enzovoorts. In het geval van een verhuizing naar een nieuwe woning moet er vaak nog veel papierwerk in orde worden gemaakt voor de aan- of verkoop van het pand, moeten de verzekeringen geregeld worden en moet nagedacht worden over de inrichting. Je wilt hierbij niet gehinderd worden door de stress die een verhuizing met zich meebrengt.

Verhuisbedrijven beschikken over professionele hulpmiddelen

Door een verhuisbedrijf in te schakelen voor het verhuizen van de inboedel, vermijd je de stress rond een verhuizing. Een verhuisbedrijf beschikt over de ervaring en hulpmiddelen, om de inboedel veiligvan A naar B te brengen. Met speciale, beschermende kleden of soortgelijke hulpmiddelen kunnen antieke meubelen en andere kwetsbare elementen van de inboedel beschermd worden. Ook kan een verhuisbedrijf een speciale lift inzetten, om bijvoorbeeld een antieke kledingkast of een groot bed van boven naar beneden te krijgen. Het trapgat zal hier vaak niet breed genoeg voor zijn. Zou je deze meubels wel via het trapgat verplaatsen, dan is de kans op schade groot.

Opslag huren bij een verhuisbedrijf

In sommige gevallen biedt een verhuisbedrijf meer mogelijkheden dan slechts het verhuizen van de inboedel. Denk aan het huren van opslagruimte via het verhuisbedrijf. Dit kan interessant zijn, wanneer je de meubels uit je woning tijdelijk elders onder wilt brengen voor een verbouwing van bijvoorbeeld de benedenverdieping. Zoals eerder werd aangehaald, wil je voorkomen dat meubels tijdens de verbouwing in de weg staan. Ook bieden sommige verhuisbedrijf de mogelijkheid om een woning bezemschoon achter te laten. Dit kan wenselijk zijn, wanneer de huur van een woning wordt opgezegd, maar je zelf geen tijd hebt om de woning klaar te maken voor het einde van het huurcontract.