Zonnepanelen en overstappen naar NLE

Als zelfstandig ondernemer word ik geregeld gebeld door verschillende energieleveranciers. Deze gesprekken voelen vaak dwingend aan, de telefoniste van de Nederlandse Energie Maatschappij was in tegenstelling tot haar concullega’s echter zeer vriendelijk en ook enorm netjes. Zelf had ik weinig ervaring met het uitkiezen van een juiste energieleverancier, laat staan het overstappen van de ene naar de andere partij. Nu was ik ook bezig met zonnepanelen. Ik wilde namelijk naast groene stroom uit het netwerk ook zelf mijn stroom opwekken middels zonnepanelen. Hiervoor keek ik o.a. op zonnepanelenrevolutie.nl.

Nederlandse Energie Maatschappij zocht het voor mij uit

Ik had weinig zin om veel moeite te doen om over te stappen en ik dacht ook dat het op financieel vlak weinig zou uitmaken welke leverancier ik zou uitkiezen. Na mijn gesprek met de telefoniste werd mij e-mailadres gevraagd en kreeg ik al de dag na het telefoontje een duidelijk overzicht van de mogelijke besparingen. Hier schrok ik toch wel van. Naast de ‘kom erbij’- bonus van maar liefst €150, kon ik ongeveer €25,- per maand besparen. Dit is natuurlijk een mooi bedrag om in de portemonnee te houden, maar nog steeds keek ik op tegen de administratieve rompslomp die het overstappen met zich mee zou brengen. Wist je dat je bij NLE ook zonnepanelen kan huren en kopen? Hun duurzame energie kunnen je meer vertellen over de duurzame zonnestroom mogelijkheden.

Overstappen naar de Nederlandse Energie Maatschappij

Op de website van de NLE staat een heel makkelijk formulier waar je je eigen gegevens invult op de knop ‘doorgaan’ klikt en het al zo goed als klaar is. Ondanks dat het zeer makkelijk was, had ik nog een vraag over het verschil tussen enkeltarief en dubbeltarief. Gelukkig stond er een telefoonnummer op de website, waardoor je rechtstreeks met een werknemer van de maatschappij kunt whatsappen. Ik werd wederom goed geholpen en kon de overstap afronden. Na het invullen van de gegevens kreeg ik binnen een kwartier het energiecontract en werd ik nog eens gewezen op de 14 kalenderdagen bedenktijd. Verder kun je op de site veel info vinden over zonnepanelen. Zowel hoe het werkt als hoe de saldering en de teruglevering bij NLE precies geregeld wordt.

Waarom de Nederlandse Energie Maatschappij Ik kende dit bedrijf vooral van de reclames en had niet verwacht dat dit bedrijf echt zo vriendelijk zou zijn. Naast het, voor mij, enorm voordelige tarief kan ik deze maatschappij van harte aanraden door de service. Ik heb gemerkt dat ik niet veel wist over de mogelijkheden, elke werknemer van dit bedrijf waarmee ik heb mogen spreken was enorm duidelijk en goed geïnformeerd. Daarbij spreekt het mij persoonlijk enorm aan dat de maatschappij zeer milieubewust bezig is. Het is wat mij betreft niet verwonderlijk dat de klanten de service een 8,6 geven. Daarbij heb ik nu mijn eigen zonnepanelen op het dak liggen. Ideaal zal ik met de zonnecollectoren mijn eigen duurzame energie opwek. Nu heb ik een lage energierekening en een bijna energieneutrale woning!