Welke stappen onderneem je bij het aanleggen van een gietvloer

Alles over de gietvloer

De afgelopen jaren is de populariteit van de gietvloer in Nederlandse interieurs enorm gestegen. En dit is niet zonder reden. In dit artikel lees je alles over deze vloer!

Soorten vloeren

Veel mensen denken dat de vloer alleen in de bekende grijze kleur geleverd kan worden, maar dit is niet waar. De gietvloer kleur kan volledig naar eigen smaak worden gekozen. Zo zijn er ook vloeren in het wit, donkergrijs, bruin of blauw verkrijgbaar. Behalve de kleur zijn er vloeren beschikbaar in allerlei soorten maten en afwerkingen. Vanwege deze ruimte aan keuzemogelijkheden past deze vloer bij vrijwel ieder interieur!

Wat zijn de voordelen?

Een gietvloer geeft een chique en industriële look aan je woning en is bovendien zeer onderhoudsvriendelijk. De vloer is niet gevoelig voor slijtage en de gietvloer kleur blijft lang mooi. Daarnaast is de vloer geluiddempend. Een ander belangrijk voordeel van zo’n vloer is de onderhoudsvriendelijkheid. Doordat de vloer geen naden of voegen heeft is hij makkelijk schoon te houden. Dweilen en stofzuigen was nog nooit zo makkelijk. Bovendien is een gietvloer ideaal te combineren met vloerverwarming in je woning. Het ontbreken van radiatoren geeft je woning een ruimterijkere uitstraling.

Het leggen van de vloer

Het leggen van dit soort vloeren wordt vaak onderschat door consumenten. Er kunnen snel fouten bij het leggen van de vloer worden gemaakt, bijvoorbeeld wanneer de ondergrond niet goed geëgaliseerd is. Een vloer die niet perfect gelegd kan al snel een slordige uitstraling aan je woning geven. Op de lange termijn is dit enorm zonde. Laat de vloer daarom altijd door een professioneel bedrijf leggen. Op deze manier weet je zeker dat de vloer van hoogwaardige kwaliteit is. De laatste jaren zijn er steeds meer bedrijven die zich in gietvloeren hebben gespecialiseerd, ook bij jou in de buurt!

Lees meer over gietvloeren: https://gietvloer-wand.nl/