natuursteen vensterbanken

Welke natuursteen vensterbanken zijn er?

Ben jij op zoek naar een vensterbank die is gemaakt van natuursteen? Dan heb je natuurlijk allerlei verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Belangrijk daarbij is dat je niet alleen kijkt naar het type materiaal, maar natuurlijk ook de mogelijkheid van het op maat laten maken van deze vensterbanken. Het kan namelijk heel goed zijn dat je kiest voor een materiaal wat maar tot een bepaalde afmeting kan worden gerealiseerd en mocht het toch langer moeten zijn, het dan uit twee of meerdere componenten bestaat. Om je een idee te geven welke mogelijkheden er allemaal zijn, hebben we er een aantal voor je verzameld

Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen is een zeer populair type steen voor een vensterbank op maat. Het is duurzaam en heeft een mooie, rustige uitstraling. Belgisch hardsteen is echter wel iets gevoeliger voor vlekken dan andere soorten natuursteen. Toch neemt dat niet weg dat je in principe weinig tot niet met je handen aan de vensterbank hoeft te zitten. Vaak wordt er ter decoratie wat woonaccessoires opgezet en wordt er verder niet aangezet. Uiteraard is het wel belangrijk er met een doek langs te gaan, aangezien er natuurlijk wel stof op blijft liggen. Heb je jonge kinderen, dan is het zaak ze direct vanaf het begin te leren dat ze er niet met de hand aan mogen komen, aangezien de vlekken van vette chips vingers niet meer altijd schoon te krijgen zijn.

Leisteen

Leisteen is een ander type natuursteen dat vaak wordt gebruikt voor vensterbanken. Het is sterk. duurzaam en heeft een mooie matte finish. Leisteen is echter wel iets meer onderhoud dan bijvoorbeeld Belgisch hardsteen. Ondanks dat is leisteen nog steeds ontzettend populair. Dus ben jij op zoek naar een kwalitatief hoogwaardige vensterbank op maat? Dan ben je bij de Vensterbank Shop aan het juiste adres. Hier vind je naast verschillende soorten natuurstenen vensterbank ook nog tal van andere soorten vensterbanken, passend in iedere stijl.

Vraag om advies

Als je niet weet welke natuursteen vensterbank het beste bij jouw interieur past, kun je altijd een deskundige raadplegen. Zij kunnen je adviseren over de verschillende soorten en materialen, en helpen je bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie. Het is namelijk zonde om een overhaaste beslissing te maken waar je achteraf misschien wel spijt van hebt.