Wat is een Pandomo vloer en wat zijn de voordelen van deze vloer?

Je hebt vast wel eens over een Pandomo vloer gelopen, waarschijnlijk zonder dit te weten. Misschien heb je niet eens op het type vloer gelet, of dacht je simpelweg ‘wat een mooie gietvloer’. Maar is een Pandomo vloer hetzelfde als een ‘normale’ gietvloer? En wat zijn de voordelen van het laten leggen van deze vloer? Je leest het hier.

Wat is een Pandomo vloer?

Een Pandomo vloer is een gietvloer van hoge kwaliteit, met een hele specifieke uitstraling. Het resultaat doet vaak denken aan het patroon van natuursteen, waardoor het een strakke en rustige indruk geeft. Wil je een idee krijgen van het eindresultaat? Kijk dan eens op pandomo-vloer.nl. Hier vind je niet alleen veel informatie en inspiratie, maar ook mooie foto’s van wat je kunt verwachten.

Deze vloeren worden handmatig aangebracht, en bestaan uit een laag van ongeveer 6 millimeter. De relatief dunne vloer is perfect te combineren met vloerverwarming en verschillende ondervloeren.

Wat zijn de voordelen van een Pandomo vloer?

Omdat een Pandomo vloer ook op een cementdekvloer bijvoorbeeld aangebracht kan worden, is het een geschikte keuze voor een verbouwing of renovatie. Dit scheelt niet alleen tijd en moeite, maar ook geld. Je hoeft de oude vloer namelijk in de meeste gevallen niet te verwijderen, en ook een speciale ondervloer is meestal niet nodig.

Daarbij heeft de vloer, net als alle andere gietvloeren, nog een paar voordelen. Zo is deze erg stevig en slijtvast, en is schoonmaken appeltje eitje. Even stofzuigen en dweilen en de vloer is weer helemaal schoon. In tegenstelling tot houten vloeren bijvoorbeeld is er geen speciaal onderhoud nodig. Daarbij is de vloer geschikt voor zowel ‘droge’ ruimtes zoals een winkel of woonkamer, als voor badkamers en keukens. 

Een ander voordeel is dat je de kleur van je vloer kunt kiezen, zodat deze helemaal bij jouw stijl en inrichting past. Geef een moderne touch of juist een industriële look aan je woning, winkel, kantoor of ander bedrijfspand.