Draadglas

Waarom zou je moeten kiezen voor draadglas?

Binnenkort ga je een huis bouwen of wellicht renoveren, hierbij komen veel keuzes kijken. Een van deze keuzes is misschien wel: welk type glas? Er zijn mega veel verschillende soorten glas. Heb je wel eens nagedacht over draadglas? Waarom zou je moeten kiezen voor draadglas?

Draadglas is extra stevig

Draadglas is een type glas waarbij er in het glas een net van metaal is gelegd. Dit netje van metaal maakt het glas zeer stevig. Wanneer de kinderen buiten met een bal aan het spelen zijn, brengt dit natuurlijk risico’s met zich mee. Bij een glaswerk van draadglas is de kans kleiner dat de bal door het raam heengaat wanneer hier sprake van kan zijn. Het heeft een groter incasseringsvermogen dan zowel enkel- als dubbelglas.

Draadglas is inbraak vertragend

Inbrekers vinden dit type glas ook helemaal niet fijn. Wanneer zij met bijvoorbeeld een glassnijder aan komen zetten, is de kans zeer groot dat zij liever naar de buren gaan dan bij jou. Het is namelijk veel lastiger om in te breken bij een ruit waarin een metaalnetje is verwerkt.

Draadglas
Draadglas

Draadglas is veiliger

Draadglas is daarnaast een zeer veilige ruit. Een ongeluk zit in een klein hoekje, mocht het glas breken is de kans zeer groot dat het glas bij elkaar blijft. Het ziet er meer uit als deuk dan als kapotte glasstukken. Hierdoor komen er geen glasstukken op de grond of op degene die het ongelukje veroorzaakt.

Keerzijde

Draadglas heeft als enige nadeel, dat hij zijn uiterlijk niet helemaal mee heeft. Dit type glas wordt daarom voornamelijk gebruikt voor buitendeuren en toiletramen.

Conclusie

Draadglas is een zeer functioneel type glas. Het is extra veilig en vertraagd inbrekers. Het enige nadeel van dit type glas is dat het niet de schoonheidsprijs wint, daarom wordt het voornamelijk gebruikt in deuren en toiletramen.