waarom dakgrind op plat dak

Waarom kiezen voor dakgrind op plat dak?

De kans is groot dat je het wel eens hebt gezien: grind op een plat dak. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom dat eigenlijk is? Wat is nou de bedoeling van grind en kiezels op een dak? Wij geven hieronder antwoord op deze vragen. Ook hebben wij de voordelen van dakgrind op een rijtje gezet.

Waarom dakgrind?

Het gebruik van dakgrind is niets nieuws. Sinds jaar en dag wordt er grind als bedekking van daken gebruikt. Het gebruik van dakgrind is niet voor niets. Het grind kent vele voordelen, zo zorgt het voor een geleidelijke afvoer van regenwater, houdt het alles op zijn plek bij harde wind en beschermt het tegen schadelijke uv-stralingen.

Voordelen van dakgrind

  • Blokkeert de UV-straling
  • Dakbedekking wordt minder heet door de laag grind
  • Voorkomt het opwaaien van dakbedekking
  • Ruimte onder het dak warmt minder snel op
  • Geleidelijke afvoer van regenwater

Dakgrind aanbrengen

Het aanbrengen van dakgrind brengt dus vele voordelen met zich mee. Maar hoe breng je het dakgrind aan? Grote hoeveelheden dakgrind op een hoger gelegen dak aanbrengen is een enorm zware en tijdrovende klus als je dit handmatig wilt doen of laten doen.

Een andere manier om dakgrind aan te brengen is door middel van dakgrind blazen. Op een efficiënte en eenvoudige wijze wordt het dakgrind geblazen op het desbetreffende dak. Hiervoor is enkel een blaascombinatie (vrachtwagen) nodig. Het inschakelen van Kooiker Daktoppers voorkomt onnodig zwaar werk. Het aanbrengen van dakgrind door middel van dakgrind blazen is erg eenvoudig, waardoor dit klusje met een blaascombinatie snel en efficiënt wordt uitgevoerd. 

Dakgrind verwijderen

Wil je het dakgrind juist van je dak verwijderen? Dit gebeurd vaak omdat er zonnepanelen geplaatst worden. Het gewicht van dakgrind en zonnepanelen is voor veel daken te zwaar, waardoor het dakgrind afgevoerd moet worden. Het verwijderen van dakgrind kan je zelf doen, maar ook hierbij is het makkelijker om een blaas- en zuigcombinatie in te schakelen. Zo kan het dakgrind efficiënt en eenvoudig van het dak gezuigd worden.