Online Bouwgids

Voorkom verhuizen, ga verbouwen

Veel mensen wonen al een aantal jaar in hetzelfde huis en zijn toe aan een nieuwe woonomgeving. Hierom kiezen veel mensen vaak de oplossing om te gaan verhuizen. Maar dit hoef je helemaal niet te doen als je het een beetje slim aan pakt. Verhuizen kost namelijk veel meer geld en tijd dan een verbouwing en als je jouw verbouwing een beetje slim aanpakt lijkt het er net op alsof je in een compleet nieuwe woonomgeving komt te wonen. Hierom een aantal tips om te zorgen dat jij door een verbouwing niet meer hoeft te verhuizen.

Eerste tip: verbouw je woonkamer

Je woonkamer is ten alle tijden het belangrijkste gebied in je huis. In de woonkamer besteed je in de meeste gevallen de meeste tijd (als je de slaaptijd op de slaapkamer niet meerekent) en dit is tevens de kamer waarin je tot rust wilt komen. Daarnaast ontvang je de gasten ook altijd in de woonkamer dus moet deze er tip en top uitzien. Kijk daarom allereerst of de woonkamer iets is wat je zou willen veranderen.

Tweede tip: Verbouw je badkamer

De badkamer, de plaats in huis waar je tot rust kan komen. Lekker een uurtje een magazine op de wc lezen, lekker in bad of toch muziek luisteren onder de douche, het moet een en al relaxed zijn. Als de badkamer niet lekker aanvoelt binnen je huis, is het dus tijd om dit aan te gaan pakken. Zorg voor een muziekinstallatie in je douche, maak van je normale bad een bubbelbad, installeer een sauna, noem het maar op. Het is allemaal mogelijk en hierdoor kan jij het ultieme relax gevoel in je huis aanbrengen.

Hoe pak je het verbouwen aan?

Verbouwen doe jet natuurlijk niet even in 10 seconden. Ga daarom eerst goed na wat je daadwerkelijk wilt veranderen en hoe je dit aan gaat pakken. Huur je een aannemer in of ga je het zelf doen? Als je het zelf gaat doen is het altijd een om een goedkope container te huren voor alle afval die over blijft. Je kan door heel het land tegenwoordig gemakkelijk containers huren. Hopelijk heb je wat aan het blog en hoef jij niet helemaal te gaan verhuizen, maar kan jij simpelweg weer plezier in je woning krijgen door het te verbouwen.