Visgraat vloer of goedkope gietvloer

Wanneer jij jouw huis gaat inrichten is de vloer een van de belangrijkste elementen. Zo kun je kiezen voor een visgraat vloer wat een luxe maar toch rustige uitstraling geeft. Een klassieke visgraat vloer bestond vroeger uit hout maar tegenwoordig kan dit ook met PVC. Een goedkope gietvloer zorgt voor een matte en stralende uitstraling. Bovendien zijn gietvloeren ook nog eens heel stevig en goed te onderhouden. Er zijn tal van keuzes qua kleur en design mogelijk.

Waarom een visgraat vloer?

Een visgraat vloer wordt vaak gekozen omdat het een strakke maar toch ook moderne uitstraling geeft. Daarnaast is het prima te combineren met vloerverwarming. De vloer sluit naadloos op elkaar aan en is eenvoudig te onderhouden. Ook heb je keuze uit meer dan 300 kleuren. Of wat dacht je van de echte betonlook zonder de koelte daarvan? Maar ook een natuurlijke look zoals de houtlook is beschikbaar in visgraat vloer. Het is een warme en comfortabele vloer om op te lopen.

De voordelen van een gietvloer

Een goedkope gietvloer kun je zelf naar smaak en wens samenstellen. Ook kun je keuze maken uit welk materiaal hij moet bestaan. Of je nu een betonlook wil of juist weer gaat voor een mooie vloercoating, alles is mogelijk. Als je voor jouw bedrijf een sterke vloer nodig hebt is een gietvloer wellicht wat voor jou. Neem als voorbeeld de troffelvloer, gemaakt van grind en kunsthars wat extra stevigheid biedt.

Hoe maak je de keuze?

De keuze is iets wat jij persoonlijk doet. Afhankelijk van de wensen in je interieur kun je de ideale kleur bepalen voor jouw vloer. Een visgraat vloer is vooral handig wanneer je weinig onderhoud wilt maar toch een mooie uitstraling wil. Een goedkope gietvloer is vooral handig voor bedrijven of grote huishoudens. Deze bieden net wat extra stevigheid dan andere vloeren. Dit komt doordat er verschillende materialen worden gecombineerd.