Verhuizen naar het buitenland? Vergeet deze dingen niet te regelen!

Ga jij internationaal verhuizen? Misschien ga je voor altijd naar het buitenland om daar een nieuw bestaan op te bouwen, of slechts voor een paar maanden. Dat is natuurlijk hartstikke gaaf, maar er zijn ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je deze stap maakt. Wij helpen je met een paar tips zodat jij niet aan de andere kant van de wereld zit en je vrienden moet bellen omdat je iets vergeten bent.

Wat neem je mee?

Het is handig om zo min mogelijk spullen mee te nemen als je gaat verhuizen, maar je wil ook niet in je nieuwe huis in het buitenland zitten en erachter komen dat je veel spullen vergeten bent. Hoe pak je dat aan? Geen zorgen wij helpen je verder.

  • Begin bij je kleding. Ga je naar een land waar het altijd warm is? Neem dan niet 6 winterjassen mee want dat neemt een hoop ruimte in die je kunt gebruiken voor belangrijkere spullen. Zorg er dus voor dat de kleding die je meeneemt past bij het klimaat van het land waar je gaat wonen. Van de kleren die bij het klimaat passen is het aan te raden om alle kleren op een grote hoop te gooien, zo zie je hoeveel kleding je eigenlijk hebt. Pak elk kledingstuk beet en vraag jezelf of je er blij van wordt. Is het antwoord ja? Dan neem je het mee. Alle kleding die je niet meeneemt kun je doneren.
  • Vervolgens kijk je welke belangrijke papieren je mee moet nemen. Denk hierbij aan diploma’s en certificaten. Als je wil solliciteren voor een baan in het buitenland heb je deze stukken nodig. Daarnaast kun je deze beter tijdig opzoeken aangezien je ze waarschijnlijk nog moet laten vertalen. Dit kan bij een beëdigd vertaler zodat de documenten geldig blijven.
  • Het lastigste is misschien wel om afstand te doen van sommige spullen met emotionele waarde zoals foto’s. Wij raden je aan om foto’s in een fotoboek te plakken in plaats van ze los te bewaren. Zo kun je 3 soortgelijke foto’s terugbrengen tot 1 door de leukste van de 3 te kiezen en deze in een fotoboek te plakken.

Voor alle spullen die je meeneemt is het belangrijk om je af te vragen of je er in het afgelopen jaar veel gebruik van hebt gemaakt. Is dit niet zo? Dan kan het waarschijnlijk weg, wees dus hard voor jezelf.

Verhuizing regelen

Het klinkt misschien als een open deur maar begin op tijd met het regelen van de daadwerkelijke verhuizing. Zeker bij internationaal verhuizen is het van belang dat je hier tijdig mee begint. Woon je op dit moment bijvoorbeeld in Rotterdam? Dan kun je een verhuiswagen huren in Rotterdam om je spullen in te laden. Er zijn veel bedrijven die een internationale verhuizing volledig voor je kunnen voltrekken. Onze tip is om het aanbod eerst regionaal te bekijken. Begin dus op tijd omdat het een verhuizing op maat is die goed geregeld moet worden.