Verbouwen? Huur een afvalcontainer!

Ga je binnenkort verbouwen en ben je op zoek naar een plek om gemakkelijk je afval te lozen? Dan is het kiezen voor een afvalcontainer de beste optie. Natuurlijk kan je ook een aanhangwagen huren en heen en weer rijden naar de vuilstort, maar dit kost je nog veel meer geld en tijd. Een afvalcontainer huren is een goedkope optie om je bouwafval af te voeren. Tijdens het verbouwen krijg je te maken met veel bouw- en sloopafval. Het is veiliger en effici├źnter werken als je dit direct kunt lozen in een container.

Bij het huren van een container heb je keuze uit verschillende containers. Zo heb je containers voor diverse soorten afval en zijn ze te huur in verschillende maten. In dit artikel geven we handige tips voor het huren van een afvalcontainer.

Welke afvalcontainer huren?

Als je op zoek gaat naar een afvalcontainer dan kan je kiezen voor een container voor verschillende soorten afval, zoals groenafval, sloopafval, restafval of bouwafval. Voor een verbouwing adviseren ij om te kiezen voor een restafval of bouwafval container, hierin kan je al het afval van de verbouwing kwijt.

Naast het soort afval moet je ook nog de grootte van de container die je wilt huren bepalen. De grootte is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid afval tijdens de verbouwing. Gaat het om een grote of kleine verbouwing? En hoeveel afval verwacht je te produceren? Probeer aan de hand van deze vragen in te schatten wat de meest geschikte afvalcontainer is. Afvalcontainers met een inhoud van 6m3 worden het meest verhuurt. Deze grootte is geschikt voor een verbouwing van de keuken of badkamer. Advies nodig bij het kiezen van de juiste afvalcontainer? Ga naar MilieuserviceNederland.nl voor meer informatie.

Regelgeving bij een afvalcontainer huren

In sommige gemeenten is het nodig om een ontheffing aan te vragen voor het plaatsen van een container. Deze regelgeving verschilt per gemeente, echter kun je in de meeste gemeenten zonder problemen de container plaatsen op eigen terrein. Wil je de container op de openbare weg plaatsen? Dan moet je dit vaak melden en heb je ontheffing nodig.