Dak vervangen

Kies voor een veilig dak boven je hoofd!

Een dak regelmatig onderhouden, het kan kosten op heel korte termijn uitsparen. Regelmatig controleren op beschadigingen zorgt voor een langere levensduur van je dak!

Een dak dat goed onderhouden is en in perfecte staat is, daar kan je rustig onder slapen. Een dak gaat gelukkig wel een heel aantal jaren mee. Maar daarvoor moet je het natuurlijk goed onderhouden. Regelmatig laten controleren en reparaties op  tijd laten uitvoeren is de boodschap! 

Hierom is dakonderhoud noodzakelijk 

Een dak dat niet onderhouden wordt, zal sneller moeten vervangen worden. Dit is een grote kost en wil je natuurlijk liefst zo lang mogelijk uitstellen. Vooral in het winterseizoen kan een dak zwakke sporen vertonen. Waterinfiltratie kan mogelijk zijn en de levensduur van het dak wordt enorm verkort. Het hele jaar door verdient je dak het nodige onderhoud. Wanneer je je voorzorgsmaatregelen hierin neemt, kan jij lang genieten van een mooi dak! 

Wanneer dakonderhoud uitvoeren? 

Het dak vervangen, dat is niet nodig als je het goed onderhoudt. Maar wanneer moet je je dak onderhouden? Wanneer je in het bos woont, moet er een controle uitgevoerd worden in de herfst. Dakgoten en afvoeren moeten regelmatig vrij gemaakt worden. Wanneer je niet in het bos woont en er zijn geen bomen in de buurt, dan is het voldoende om 1 keer op het einde van de herfst je dak te onderhouden. In de winter kan je best een controle laten uitvoeren door gespecialiseerde firma’s. Het is geen goed idee om dan zelf op een dak te gaan kruipen. 

Wat kost dakonderhoud?

Een dak onderhouden, dat is natuurlijk ook niet gratis. Maar hoeveel mag je dan rekenen voor een onderhoud aan het dak? Wanneer je dit laat uitvoeren door een dakwerker van DakXL, dan mag je toch wel rekenen op 10 tot 25 euro per vierkante meter. Natuurlijk hangt het ervan af wat je voor onderhoud laat uitvoeren. Ook de grootte van het dak en de algemene staat ervan spelen een grote rol. Je kan altijd een offerte opvragen als je op voorhand wil weten waar je voor staat!