Uitgebreide opties van gietvloeren

Een gietvloer is een comfortabele en onderhoudsarme oplossing voor je vloeren, zowel voor in huis als in industrie. Met een betonlook geef je elke vloer een industriële uitstraling. De opties zijn uiteenlopend. Je kunt kiezen voor kleuren of kleurencombinaties, er zijn bovendien verschillende varianten betonlook gietvloeren. Zelfs is er de optie voor een coating, zodat je niet meteen een gehele vloer hoeft te vervangen, maar wel profiteert van alle voordelen van een gietvloer. Met waterdichte materialen is de vloer gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

Epoxy of woonbeton vloeren

Een epoxyvloer is een soort gietvloer die veel populariteit kent in de industriële sector. Zo een vloer kan heel wat chemische en mechanische belasting aan. Bovendien is het volgens Gietvloerbetonlook.nl mogelijk om vloerverwarming aan te brengen in een epoxyvloer. Bij http://gietvloerrotterdam.nl/ is het mogelijk om de epoxyvloer naar wens te maken betreft kleur en praktische wensen. Ook woonbeton vloeren kunnen aangelegd worden met vloerverwarming. Met gemak zelfs, omdat deze vloer dikker is dan de betonlook gietvloer. Woonbeton voelt heerlijk comfortabel aan en heeft diverse kleurenopties.

Je hoeft niet een hele vloer te vervangen

Als je niet meteen een nieuwe vloer wilt aanleggen, kun je ook kiezen voor een betonlook vloercoating. Dit is een dunne laag van kunststof die over de bestaande vloer gelegd wordt. Daar knapt de uitstraling van je ruimte van op. De laag is dun, maar wel extreem krachtig. Het grote voordeel van een coatingvloer of vloercoating is dat het een stuk goedkoper is dan een volledig nieuwe vloer. Bovendien kun je ook bij deze toplaag kiezen voor talloze opties aan kleuren en afwerkingen.

Bijzondere gietvloeren

Als je op zoek bent naar iets speciaals onder de gietvloeren, dan zijn er ook verschillende opties. Voorbeelden van andere gietvloeren zijn onder andere de hygiënische troffelvloer of unieke siergrindvloer. Met beton cire of microcement creëer je een vloer met karakter. Microcement vloeren zijn een mix van hars en kalkcement. Daarnaast zijn er cementgebonden gietvloeren, deze zijn veelzijdig en geven een authentieke uitstraling.