rolsteiger kopen

Steiger kopen

Wat waren mensen die op hoogte werkten blij dat ze een steiger konden kopen. Ten opzichte van de ladder heeft de steiger namelijk nogal wat voordelen. Zo geniet je veel meer bewegingsvrijheid en kun je veel efficiënter en dus sneller werken op een steiger dan op een ladder. Kom goed beslagen ten ijs als je een steiger gaat kopen, want dat is iets wat je bepaald niet elke dag doet.

Weet wat je wilt als je een steiger gaat kopen

Een steiger kopen is weten wat je wilt, is weten waar je de steiger precies voor nodig hebt en of je de steiger vaker dan een keer gaat gebruiken of niet. Globaal kun je kiezen uit de stalen steiger kopen, maar ook kiezen voor het veel lichtere aluminium van de rolsteiger. Ga je specifiek met de gevel van je huis aan de slag dan is het beter een gevelsteiger te kopen zoals we in feite drie verschillende soorten steigers onderscheiden: de trapsteiger, de rolsteiger en de kamersteiger. De trapsteiger is een steiger waar je middels een trap het volgende platform kunt bereiken, de rolsteiger is van aluminium en is geschikt voor zowel binnen als buiten. Voor het witten van het plafond kun je weer prima een kamersteiger kopen.

Schaf vooral veel losse onderdelen aan

Voor steiger kopen daadwerkelijk een feit is, is het zaak een aantal zaken helder in je hoofd te hebben. Zo is het verstandig de steiger in zoveel mogelijk losse onderdelen te kopen, zodat je de basis van de steiger steeds aan kunt passen aan de werkzaamheden die je met de steiger gaat verrichten. Koop dus meerdere platforms en diverse stabilisatoren.

De werkhoogte is de platformhoogte plus twee meter

Uiteraard weet je exact welke werkhoogte je nodig hebt om je werkzaamheden te kunnen verrichten. Noteer hoe breed je woning precies is en besef dat hoe hoger en breder een steiger moet zijn, hoe meer losse onderdelen – en zeker verbindingselementen- je nodig hebt. De werkhoogte kun je prima berekenen door de hoogte van het platform te vermeerderen met twee.

Bezuinig nooit op veiligheid

Net als bij vrijwel alle andere producten die je aanschaft, is er sprake van behoorlijke prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders.  Ga dus nooit meteen met de eerste de beste aanbieder in zee als je plannen hebt om een steiger te kopen. Bezuinig niet op een steiger als dit ten koste gaat van veiligheid en kwaliteit in elk geval. Want veiligheid is onbetaalbaar.

Soms is huren verstandiger, ook voor je portemonnee

Een steiger kopen die precies past bij het werk dat je gaat verrichten, dat is de uitdaging. In bepaalde gevallen kun je beter een rolsteiger huren. Bijvoorbeeld als je op voorhand weet dat je de steiger na de klus nooit meer gaat gebruiken. In dat geval is huren beter dan kopen, zeker ook voor je portemonnee. En ook als je een steiger gaat huren kun je die steiger huren die het best aansluit bij de te verrichte werkzaamheden. Want een steiger kopen of huren is eveneens maatwerk.