Redenen om voor een gietvloer te kiezen

Bent u aan het overwegen om uw vloer een nieuwe uitstraling te geven? Overweeg dan eens om te kiezen voor een gietvloer. Het hebben van een gietvloer kent vele voordelen en biedt altijd een mooi strak eindresultaat. Of u het wil laten maken voor uw bedrijf, of voor in uw woonkamer: er zijn ontzettend veel mogelijkheden: een gietvloer kan precies naar uw wens gemaakt worden en is dus altijd uniek. Maar er zijn nog meer redenen om voor een gietvloer als vloerbedekking te kiezen.

 Wat is een gietvloer?

Een gietvloer wordt met de hand op de ondervloer gegoten. Vervolgens wordt het op een deskundige manier aangebracht. Wanneer dit gebeurt is, wordt er nog een coating over het geheel aangebracht om de vloer te beschermen tegen bijvoorbeeld krassen. Het eindresultaat mag er wezen: een nette, naadloze vloer die wel wat kan hebben en een luxe uitstraling heeft. Kies dus altijd voor een betrouwbaar bedrijf voor het beste eindresultaat en gietvloer prijzen. Zo kunt u nog jaren genieten van een mooie vloer.

Onderhoudsvriendelijke en duurzame vloerbedekking

Het hebben van een gietvloer kent vele voordelen. Naast dat het een luxe uitstraling biedt, is het eveneens hygiënisch en gemakkelijk in het onderhoud. Regelmatig schoonmaken van de vloer is voldoende en het heeft dus geen verder onderhoud nodig. Een gietvloer is eveneens een duurzame keuze. Door de coating laag is de vloer bestendig tegen krassen en andere invloeden van buitenaf, waardoor het zo lang als mogelijk de luxe uitstraling en het praktisch nut behoudt. De ideale vloerbedekking voor zowel in uw garage of bedrijf als in uw woonkamer!

 De vloercoating

Er zijn verschillende materialen waarvan een gietvloer gemaakt kan worden. Zo zijn er gietvloeren van epoxy en PU. Epoxy gietvloeren zijn de goedkoopste keuze, maar helaas niet geschikt voor in een woonhuis. Een betonnen gietvloer is zowel geschikt voor garages en bedrijven, als in een woning. Door een beton vloercoating kunt u de vloer precies naar wens laten maken. Met een vloercoating bent u verzekerd van een slijtvaste vloerbedekking, die wel tegen een stootje kan en ondoordringbaar is voor verschillende soorten vuil. Maar ook chemicaliën maken bij een gietvloer met beton vloercoating geen schijn van kans.