visgraat vloer

PVC visgraat vloer leggen: tips en tricks

Als je kiest voor een PVC vloer met visgraatmotief, dan kies je voor een klassieke en stijlvolle vloer. Het leggen van een dergelijke vloer is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij geven je graag wat tips & tricks om het leggen van je nieuwe PVC vloer zo makkelijk mogelijk te maken! Uiteraard is het wel belangrijk dat je ook echt zeker weet dat je handig bent. Ben je dit niet, dan kun je er beter op voorhand voor kiezen om het te laten doen door een vakman. De prijzen voor een PVC visgraat vloer zijn namelijk dusdanig dat het natuurlijk zonde is dat je naderhand ziet dat het niet mooi is gelegd.

De ondergrond

Een PVC visgraat vloer kan alleen goed gelegd worden op een egale, harde ondergrond. Zorg dus dat je de ondergrond goed voorbereid voordat je begint met het leggen van de vloer. Als de ondergrond niet goed voorbereid is, kan de vloer gaan wippen of kunnen er oneffenheden in de vloer ontstaan. Dit kun je doen door de vloer te egaliseren. Dit is een laag die over de (ruwe) ondervloer komt, waardoor de oneffenheden teniet worden gedaan. Nadat deze egaline volledig is uitgehard, kun je beginnen met het leggen van de vloer zelf.

De juiste legrichting

Als je een visgraat vloer van VloerXL.nl gaat leggen, is het belangrijk om te weten welke legrichting je gaat kiezen. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende legrichtingen. Vooral de grote van de ruimte die je gaat leggen bepaald welke keuze je maakt. Bij een visgraat vloer is het belangrijk dat je werk in de vorm van een punt. Deze punt is immers het kenmerkende van een visgraat vloer. Ook hier kun je natuurlijk zelf bepalen of je de vloer over de lengte of de breedte legt. Afhankelijk van de breedte van je woonkamer, is het aan te raden de visgraat vloer in de richting te leggen welke het breedste is. Dit zorgt namelijk voor een optisch veel groter ogend geheel.