Op zoek naar wooninspiratie?

Ben je jouw huis opnieuw aan het inrichten of betrek je binnenkort een nieuwbouwhuis? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar alle vormen van wooninspiratie. Aan de hand van mooie afbeeldingen en interieurs van anderen richten namelijk veel mensen hun eigen huis in. Wooninspiratie is niet moeilijk om te vinden, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. Een grote bron voor inspiratie voor velen is natuurlijk instagram of pinterest. Op beide platformen kun je heel veel wooninspiratie vinden, in alle woonstijlen die je je maar kunt voorstellen. Of je nu van een landelijke woonstijl houdt, een minimalistisch design-interieur wilt of van vrolijke kleuren houdt, zowel op instagram als pinterest kun je je hart ophalen.

Wooninspiratie in een woonwinkel opdoen

Als je liever offline naar wooninspiratie zoekt dan online kun je natuurlijk ook een mooie woonwinkel bezoeken. Het leuke aan luxe woonwinkels is dat ze vaak veel stijlkamers hebben ingericht om de meubels die ze verkopen te showen. Deze stijlkamers worden aangekleed door stylisten, waardoor ze er super mooi en gezellig uitzien. Als jij wooninspiratie nodig hebt en tegelijkertijd wilt leren inschatten hoe je een ruimte slim inricht kun je het beste naar zo’n woonwinkel gaan. Door daadwerkelijk in de ruimtes rond te lopen en te kijken hoe zo’n bank of tv-meubel in het echt staat wordt het veel makkelijker om thuis je eigen huis in te richten.  

Maak een moodboard voordat je gaat winkelen

Vind je het prettig om absoluut niet met een miskoop thuis te komen? Dan is het slim om een moodboard te maken voordat je gaat winkelen. In dit moodboard plak je allemaal afbeeldingen die je mooi vindt, maar je kunt er ook materialen op plakken zoals stukjes stof. Het gaat erom dat je daarmee een bepaalde sfeer creëert en dat je deze bij de hand kunt houden als je naar nieuwe meubels of accessoires zoekt. Dat moodboard is als het ware jouw persoonlijke wooninspiratie, en als je gaat shoppen dan houd je die erbij om te kijken of dat wat je uitgezocht hebt er goed bij past. Dit is een hele fijne manier om te winkelen, want zo doe je absoluut geen miskoop. Je ziet namelijk gemakkelijk of die ene bank past bij de stijl die je voor ogen had, of dat die blauwe vaas juist een slechte match is. Je gaat namelijk gegarandeerd items tegenkomen die heus heel mooi zijn, maar in jouw huis niet zouden passen. Daarom moet je een moodboard maken met de beoogde stijl, zodat je zeker weet dat alles wat je hebt gekocht goed bij elkaar past.

Gratis interieuradvies vragen

In veel woonwinkels werken stylisten, en bovendien kennen alle medewerkers de gehele collectie. Als jij er met al je wooninspiratie en een moodboard toch niet uitkomt kun je bijvoorbeeld vragen om een interieuradvies. Aan de hand van de stijl die jij voor jezelf bedacht hebt kan zo’n stylist of verkoper jou helpen met het vinden van de juiste items en decoratie. Vaak komt zo iemand met andere opties dan je zelf zou kiezen, wat een heel verrassend effect oplevert.