Moderne keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken? Hier vind je de trends van dit moment

Wil jij de keuken in jouw woning vervangen en ben je op zoek naar keukeninspiratie? Een nieuwe keuken uitzoeken kan best lastig zijn. Misschien vindt je meerdere stijlen mooi of weet je niet goed welke stijl het beste bij jouw woning past. Ook het kiezen van een kleur kan lastig zijn. Wij hebben een aantal adviezen voor je op een rijtje gezet.

De kleur van de keuken

Wat betreft de kleur van de keuken is het aan te raden om voor een neutrale kleur te kiezen. Een felle kleur, zoals rood, geel of helderblauw, kan heel leuk lijken, maar de praktijk wijst vaak uit dat je een dergelijke kleur na een aantal jaren zat bent. Door te kiezen voor een rustige kleur zoals zwart, antraciet of wit, creëer je een rustige keuken waar je jarenlang van kunt genieten. Bovendien past een keuken in een rustige kleur in elk interieur, waardoor je de rest van je interieur onbeperkt kunt aanpassen.

Moderne keuken

Moderne keuken

Het kiezen van een keukenstijl kan best lastig zijn. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de rest van jouw interieur en jouw persoonlijke smaak. Is de rest van jouw interieur modern en strak en ben je geen fan van veel decoratie en tierelantijntjes? Dan is een moderne keuken de beste oplossing. Een moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen, een rechte, logische compositie, gladde panelen en het gebruik van basiskleuren. Sommige mensen associëren modern met ongezellig, maar niets is minder waar. Door een mooie vaas met bloemen of een prachtige houten snijplank op het aanrecht te plaatsen creëer je op eenvoudige wijze gezelligheid. Zorg er wel voor dat je niet te veel op het aanrecht plaatst. Dat kan ervoor zorgen dat de ruimte rommelig oogt. Moderne keukens geven je een opgeruimd gevoel en laten een woning vaak ruimer lijken.

Landelijke keuken

Heb jij een interieur met veel warme, lichte kleuren, hout, rijke materialen en gezellige decoratie? Dan is een landelijke keuken een betere keuze voor jou. Een landelijke keuken straalt gezelligheid uit. Het overgrote deel van de keuken heeft een lichte kleur, die hier en daar wordt afgewisseld met donkerdere elementen. Kenmerkend voor landelijke keukens is een traditioneel gasfornuis en het gebruik van hout.

Industriële keuken met moderne elementen

Industriële keuken

Hou jij van een stoer en robuust interieur met donkere kleuren en zware materialen zoals hout, staal en glas, afgewisseld met zachte, rijke materialen in een lichtere kleur? Dan is een industriële keuken iets voor jou. Een industriële keuken heeft meestal een donkere kleur, zoals zwart of antraciet, gecombineerd met hout en/of natuursteen. Een industriële keuken combineert moderne elementen, zoals een rechte compositie en het gebruik van basiskleuren, met landelijke elementen, zoals het gebruik van hout en een gezellige uitstraling, waardoor het beste van twee werelden gecombineerd wordt. Het is daarnaast niet erg dat metselwerk of buizen zichtbaar blijven. Ze geven de keuken juist een interessante twist en een robuuste uitstraling. Door te kiezen voor een industriële keuken kies je voor een tijdloze keuken waar je jarenlang van kunt genieten.