Inspiratie voor tegels kopen

Tegels kunnen je huis een fijne sfeer geven. Een tegel op de vloer in plaats van laminaat kan zeker een goede keuze zijn. Bij sommige woningen past een tegel perfect. De juiste tegels kopen is dan ook van toegevoegde waarde. Als je op zoek gaat naar de perfecte tegel voor in huis dan kun je kiezen uit verschillende stijlen. Daarom is het handig om te kijken welke grootte, kleuren en designs passen bij je interieur. Kies je voor een basic tegel of juist een creatief design? Dit ligt dus aan je interieur, maar ook aan de plek waar je ze plaatst. Zo is tegels kopen voor op de achterwand van de keuken super makkelijk, vrijwel alles staat daar mooi.

Welke tegel kies je in de keuken?

Als je op zoek bent naar een leuke tegel voor in de keuken dan kun je kiezen uit verschillende stijlen. Afhankelijk van de kleur en het design van je keuken kun je op zoek gaan. Bij een landelijke keuken kun je bijvoorbeeld beste kleurrijke tegels kopen met een motiefje. Je kunt dan ook een tegel kopen met een printje, zoals een Portugese tegel. Bij een moderne keuken zijn metrotegels geschikt. Zeker in het wit is deze basic tegel een toevoeging voor je keuken. Als je iets speelsers wilt dan kun je tegels kopen met mozaïek design. De kleur kan je wit houden om het zo niet te druk te maken. Tegels kun je ook combineren. Zo kun je van dezelfde tegel twee verschillende kleuren kiezen. Met vierkante en hexagon tegels is dit ontzettend leuk. Dit kun je dan in een willekeurig verband doen of juist om en om leggen.

Tegels kopen voor in de woonkamer

Als je tegels wilt kopen voor in de woonkamer dan kun je kiezen uit veel soorten vloertegels. Wanneer je een tegel gaat kopen dan zal deze moeten matchen met de kleuren van je muren en meubels. Houd er rekening mee dat je een muur natuurlijk makkelijk kunt verven. Een vloerkleed of zelfs bank zal je misschien nog wel kunnen vervangen, maar tegels kopen doen de meeste mensen om er minstens tien jaar plezier van te hebben. Als je graag over wilt stappen op vloerverwarming dan is dat ook het moment om tegels te kopen. Vloertegels zijn namelijk perfect voor vloerverwarming, ze geleiden warmte namelijk zeer goed. 

De mooiste tegels op het toilet

Wanneer je het toilet wilt renoveren dan kun je dit grondig aanpakken. Het leuke van een toilet ombouwen is dat je de kleine kamer relatief snel kunt renoveren en weinig nodig hebt. Als je een staand toilet hebt dan zou je voor een hangtoilet kunnen kiezen. Het mooie is dat je vloertegels dan de hele vloer bedekken. Dit lijkt veel netter en maakt de ruimte groter. Een voordeel van een zwevend toilet is tevens dat je makkelijker het toilet schoon kan maken. De spoelbak kun je ook achter een muurtje wegwerken. Dat lijkt ook zeer strak en modern. Daar kun je dan leuke tegels naar keuze overheen doen. Je kunt ervoor kiezen om de achterwand met een ander type tegel te bedekken, maar kunt ook de vloertegel op de achterwand door laten lopen. De klassieke look waarbij je een vloertegel kiest en dezelfde wandtegel op alle wanden is natuurlijk ook altijd mooi. Welke tegels je ook gaat kopen, in het toilet kun je altijd je creativiteit kwijt.