Een vloer die bij jou past

Hoe stoer wordt jouw vloer? Kies het juiste materiaal!

De uitstraling van je interieur wordt grotendeels bepaald door de basis die je kiest voor je vloer. Hoewel zelfs kunststof wel degelijk het uiterlijk en de textuur van hout kan hebben!

Zodra je aan de slag gaat om je woning volledig vorm te geven naar jouw wensen en maatstaven, haal je natuurlijk alles uit de kast. En zowel je interieur als je plannen hebben een degelijke basis nodig. Een bodem. Maar wat voor keuzes heb je daar allemaal in?

Behoorlijk wat! Je kunt zowel voor natuurlijke materialen als kunststof kiezen. De juiste keuze kun je van verschillende zaken laten afhangen. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je voor een duurzame optie gaat, zodat je er nog jarenlang profijt van hebt. We gaan de populairste opties en andere belangrijke zaken met je bij langs.

Laminaat

Dankzij het handige kliksysteem is laminaat heel eenvoudig aan te leggen. Het wordt geproduceerd uit onder andere eiken, sloophout en diverse andere soorten. Bovendien hoef je niet bang te zijn om dit materiaal aan te leggen in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid; er bestaat namelijk een waterbestendige variant met een zeer nauwsluitende voeg. Daar komt nog bij dat dit laminaat van een speciale coating is voorzien die voorkomen dat het kromtrekt of beschadigt. Bovendien is dit materiaal krasvrij en blijft er nog jaren als nieuw uitzien!

Een vloer die bij jou past
Een vloer die bij jou past

Visgraat pvc vloer

Een houtlook wil niet specifiek iets zeggen over het materiaal zelf. Zo biedt visgraat pvc je precies de kleur en textuur die je wilt terwijl het, zoals de naam al aangeeft, toch een kunststof is! Dat zou je niet denken met zo’n naam, maar die is puur gebaseerd op de haaks staande ‘planken’, die met een beetje inbeeldingsvermogen het uiterlijk van een visgraat aannemen. Het materiaal is wel wat duurder dan laminaat maar dempt wel geluid aanzienlijk. Bovendien is visgraat pvc heel kindvriendelijk en gemakkelijk schoon te houden. En ook nog eens voorzien van een eikenhouten textuur!

Afwerking

Zodra alle planken of panelen zijn gelegd, wordt het tijd om de klus mooi af te ronden. Plinten zijn namelijk zowel nodig voor het uiterlijk van het geheel als ter bescherming van vloer en wand. Ze bedekken de uitsparing die er tussen je vloer en de muur zit. Hierdoor heb je een soort van buffer voor de uiteinden van de planken en de aanliggende wand wanneer je aan het stofzuigen bent. Let er wel op dat deze tussenruimte wel degelijk vereist is zodra je laminaat of ander hout gebruikt; zo niet, dan hebben je vloeronderdelen geen ruimte om te krimpen of uit te zetten en trekken ze krom.