Schitterend natuurlijk! Sterker nog, jouw ideale zitplek buiten wordt de allermooiste. Van de héle wereld! Dat kan ook niet anders wanneer je zelf alles doet om er wat van te maken.
Laat je daarbij vooral leiden door je eigen smaak. Misschien zit je huidige terras nog wel lekker maar zit je al jaren tegen hetzelfde aan te kijken. Ga je alleen voor aanpassingen op het gebied van de vloer of haal je alles over de kop? Dat is geen rare gedachte, aangezien je wel één mooi geheel van de plek wilt maken. Kleuren en materialen moeten daarom perfect op elkaar worden afgestemd. En ook nog eens overeenkomen met jouw persoonlijke smaak. Aan welke monsterklus ben jij begonnen?!
Nou ja, dat valt eigenlijk best mee. Zie het maken van de keuzes dan ook niet als een probleem maar juist als een uitdaging! Alleen zo kom je tot een schitterend eindresultaat waar je smoorverliefd op wordt. Door jezelf te blijven uitdagen.
En door te overleggen met bijvoorbeeld je partner. Of andere mensen die vaak bij je over de vloer komen om hun mening te vragen. Oh en door te kijken hoe je jouw terras onderhoudt.
Zie? Je hebt nu al een geweldig proces voor eliminatie te pakken! Zo kom je er binnen de kortste keren achter of je een groter fan bent van tegels of juist houten planken. We kijken even naar de eigenschappen van die twee.
Tegels
Maak van je terras een adembenemende eenheid door voor de juiste tegels te kiezen. Dat kunnen hele grote plavuizen zijn maar ook kleinere siertegels. Met de eerste optie weet je zeker dat je een uniforme uitstraling als resultaat zult krijgen maar met de kleinere stenen heb je de mogelijkheid om zelf een patroon te organiseren! Dat moet dan wel heel nauwkeurig en je dient dan bovendien heel goed uitgerekend te hebben hoeveel tegels je van welke specifieke vorm en kleur nodig gaat hebben.
Kortom, hoe kalm of druk jouw egale tegelvloer of zelf bedachte mozaïek ondergrond wordt, heb je volledig zelf in de hand. Combineer de tegels eventueel met (kunst)gras. En besef wel dat de stenen kunnen verkleuren. Bovendien zul je met onkruid te maken gaan krijgen, dat tussen de voegen door groeit. Heb je dat ervoor over? Dan zeggen wij: doen!
Vlonder
Onkruid zal nou weer geen probleem gaan vormen wanneer je zelf je houten vlonder samenstelt. Oh, natuurlijk, het heeft nog steeds de kans om tussen de houten planken door te springen. Want tja, daar doe je niks aan.
Niets is minder waar. Want voordat je stukje bij beetje je balken waterpas legt en daar de planken overheen plaatst, kun je eerst heel simpel de grond behandelen. Namelijk door drainage aan te leggen, waarmee overtollig grondwater wordt opgenomen en de bodem stabiel blijft. Zo heb je maar heel weinig kans dat je constructie kan verzakken.