Hoe kan ik mijn pand optimaal isoleren?

Ben je op zoek naar een oplossing om je pand te isoleren om via deze weg comfortabel te wonen en wellicht ook nog eens wat kosten te besparen? Dat kan en in dit artikel geven we een aantal tips.

De juiste warmte-isolatie voor het pand

Het is belangrijk om je pand op de juiste manier te isoleren. Vooral wanneer het pand alleen over enkel glas beschikt dan is het belangrijk om het pand juiste te isoleren. Bij enkel glas gaat namelijk de warmte snel er doorheen en dit zorgt ervoor dat het in de winter erg koud is en binnen dus de verwarming veel hoger gezet moet worden en daarnaast is het in de zomer vele malen warmer. Er is dan de mogelijkheid om het gehele glas te vervangen of het plaatsen van een voorzetraam. In sommige gevallen kan men niet anders dan een voorzetraam plaatsen. Vooral wanneer het een monumentaal pand betreft dan mag er niets veranderd worden aan het gebouw en is dus een voorzetraam de enige oplossing. Schakel hiervoor een expert zoals Isoglas in. Zij zorgen ervoor dat voorzetramen op de juiste manier geplaatst worden.

Extra comfort

Het plaatsen van voorzetramen kan ook zorgen voor extra comfort. Vooral wanneer een pand niet goed is geïsoleerd tegen geluid. Het kan enorm vervelend zijn om geluiden van buitenaf te horen. Op het moment dat er op kantoor gewerkt wordt of een serieuze afspraak aan de gang is. Voorzetramen zijn hierbij een gemakkelijkere oplossing dan het vervangen van de ramen en daarnaast is het ook nog eens goedkoper dan het laten zetten dubbelglas.

Pand extra veiligheid bieden

Het is ook belangrijk dat een pand veilig is. Deze veiligheid geldt tegen inbrekers als voor gevaren zoals brand. Er zijn voorzetramen die dat kunnen bieden. Deze voorzetramen zijn diefstalproof waardoor het voor inbrekers vele malen langer duurt om in te breken. Dit is voor hun vaak al meer dan genoeg om niet in te breken. Daarnaast zijn er ook voorzetramen die hitte beter kunnen verdragen en dus ervoor zorgen dat het glas niet snel open springt. Dit biedt de kans om het pand snel te verlaten voordat de brand meer zuurstof krijgt en dus ook uitbreidt.