Het kopen van een nieuw kozijn

De tijd dat een kozijn standaard van hout was, ligt mijlenver achter ons. Dat was eens zo. Tegenwoordig is hout echter op alle fronten voorbij gesneld door kunststof. Aanvankelijk wist hout nog mensen voor zich te winnen vanwege de warmere uitstraling. Nu er al kunststof is met een niet van echt te onderscheiden houtnerf beschikbaar is, lijkt de rol van hout uitgespeeld. Kunststof biedt namelijk  ontzettend veel voordelen opzichte van hout. 

Kunststof kozijn is behoorlijk voordeliger ten opzichte van hout en aluminium

Nu kunststof ook de achterstand wat betreft de uitstraling heeft weggepoetst, staat niets je nog in de weg om ook voor een kozijn van kunststof te kiezen. Want gezien de vele voordelen van dit materiaal zou je wel gek zijn nog anders te kiezen. Neem alleen al de prijs. Gemiddeld genomen is de aanschaf van een kunststof variant tussen de 15 en 20 procent goedkoper dan kozijnen van hout en aluminium, om maar eens twee concurrerende materialen te noemen. Dat percentage ligt nog veel hoger als het gaat om kozijnen van staal.

Er is amper beter materiaal beschikbaar dan kunststof

Wat betreft isolatie is er geen beter materiaal te wensen dan kunststof. Je bespaart met kunststof al snel enkele honderden euro’ s per jaar op de energierekening.  De sterke isolatie is voor veel mensen hét  argument om ook voor een kozijn van kunststof te kiezen. Dat kunststof zo sterk isoleert heeft onder meer te maken met het feit dat sprake is van een holle binnenkant met stilstaande lucht. 

Deze kozijnen zijn amper te ontgrendelen en dat ontmoedigt inbrekers

Een kunststof variant is ook al veel veiliger dan elk ander materiaal. Dit komt onder andere vanwege het feit dat dergelijke kozijnen amper te ontgrendelen zijn. Niet voor niets hebben kozijnen van kunststof het Politie Veilig Wonen Keurmerk. Dat moet iedereen toch een veilig gevoel geven. Bovendien wordt gewerkt met speciale scharnieren. Steeds vaker slaan inbrekers huizen met kozijnen van kunststof dan ook over. Zij zoeken hun heil wel elders, elders waar inbreken een stuk gemakkelijker is.

Koop jouw inbraakveilige kozijnen bij Meneer Kozijn!

Een veel langere levensduur

Wat betreft de levensduur steekt kunststof ook andere materialen als hout en aluminium nadrukkelijk de loef af.  Met een kozijn van kunststof kun je gerust een halve eeuw vooruit. Dat maakt het een product dat dus niet alleen veel goedkoper is, maar dat ook nog eens veel langer mee gaat. Kunststof is bovendien prima bestand tegen de verschillende weersomstandigheden en bovendien verkleurt het amper tot niet. 

De vele voordelen die kunststof te bieden heeft

Ondertussen heb je wat betreft kunststof ook wat te kiezen als het gaat om het design. De speciale houtnerf is er wel het ultieme voorbeeld van. Daarmee creëer je met kunststof ook dat warme gevoel dat voorheen alleen met hout bereikt kon worden. Daarom ook zijn ondertussen ook de grootste adepten van hout overstag en kiezen zij voor de vele voordelen die kunststof ze te bieden heeft. En dat is volstrekt logisch, zeker ook in de wetenschap dat kunststof zich nog steeds doorontwikkelt.