waterontharder nodig

Heeft u een waterontharder nodig?

Het is beslist geen gekke gedachte om eens aan een waterontharder te denken als u merkt dat er kalkaanslag optreedt en dat het kalkgehalte in uw leidingwater aan de hoge kant is. In de kern zorgt een ontharder ervoor dat hard water weer zacht water wordt. Het toepassen van een waterontharder biedt tal van voordelen. De investering die u pleegt verdient u zeker en ook snel weer terug als u een ontharder gaat kopen.

Zo voorkomt u kalkaanslag

Met een waterontharder voorkomt u voortaan kalkaanslag. U merkt dat de was en de huid weer een stuk zachter zijn straks. Het grote voordeel is dat als de ontharder eenmaal geplaatst is, u er amper nog omkijken naar heeft. Ongeacht hoe u woont, een waterontharder is er voor elke huishouding. Er geldt dus geen enkel excuus om niet voor een ontharder te kiezen. De waterontharder werking? Dat gaat zo goed als volledig automatisch. U heeft er zelf amper tot geen werk aan.

De voordelen van de waterontharder

De voordelen van een ontharder? Die zijn legio. Zo stopt de kalkaanslag door het installeren van een waterontharder, iets dat u overigens bij voorkeur laat doen. Bovendien betekent het laten plaatsen van een ontharder dat u bewezen bespaart op schoonmaakmiddelen en de energierekening. Een waterontharder werkt duurzaam en biedt 100 procent effici├źntie. De huid voelt zachter aan na een douche en dat geldt ook voor de was die uit de wasmachine komt. Ook uw haar voelt na een verkwikkende douche eindelijk weer eens zacht aan. Zeker ook een voordeel is dat een ontharder de levensduur van een wasmachine verlengt, zoals dit ook geldt voor uw Quooker en uw espresso-automaat, mocht u die thuis hebben.

Veel kalk in ons leidingwater

De mate van kalk in ons leidingwater wordt weergegeven in Duitse Hardheid. In het algemeen kan gesteld worden dat er behoorlijk wat kalk in ons leidingwater zit. Met een waterontharder pakt u dit probleem aan, effectief aan vooral. In essentie haalt het de kalk uit het water. Zo worden kalkafzettingen dus voorkomen. In de ontharder worden kleine kunsthars bolletjes geplaatst. Deze piepkleine maar heel harde korrels kunnen de kalk in het leidingwater aan zich binden. Zo wordt hard water weer zacht. De korrels doen hun werk overigens via het principe van ionenuitwisseling.

Twee keer per maand regenereren

Uiteraard raken de korrels op den duur wat verzadigd en gaan ze hun goede werk minder goed doen. Het is dan tijd ze te reinigen, iets dat ook wel regenereren genoemd wordt. Dit regenereren gebeurt met pekelwater, Het enige dat u dus zelf moet doen is het zo nu en dan bijvullen van zout, gezuiverd keukenzout voldoet wat dat betreft prima. Het proces van regenereren gebeurt verder volledig automatisch. Gemiddeld genomen zal de regeneratie ongeveer twee keer per maand plaatsvinden. Bij deze reiniging van de korrels wordt ongeveer 50 liter water gebruikt. Na de regeneratie zijn de korrels als herboren en halen ze met speels gemak kalk uit water. En dat wast en doucht toch echt een stuk prettiger.

Meer informatie over het voorkomen, en oplossen, van kalkaanslag? Kijk op Mooiwater.nl – Zacht water in het hele huis.