Eerst verbouwen dan verhuizen! 3 verbouw tips

Als je behoefte hebt aan een nieuwe woonomgeving hoef je niet altijd te verhuizen. Dat kost een hoop geld en dat geld kun je ook investeren in je huidige woning. Je kan namelijk zodanig verbouwen dat jouw huis helemaal als nieuw voelt. Zie je dat nog niet zo snel gebeuren? In dit artikel geven wij je 3 tips om te verbouwen zodat je eerst kun overwegen of dat niet iets voor jou is.

Nieuwe keuken

Je zou je verbazen over het effect dat een nieuwe keuken op je woning heeft. Je kan de keuken in een hele andere stijl maken dan hij nu is. Bijvoorbeeld industrieel met staal en hout, of juist een royale look door marmeren keukenbladen te nemen. Als je deze stijl al een tijdje in je huis wil kun je door deze verandering ook de rest van je huis zo inrichten. Het is namelijk een beetje vreemd als je een gedateerde keuken hebt en verder in huis een hele moderne look hebt. Op deze manier zorg je er met alleen de verbouwing van de keuken voor dat je hele huis een goede make-over krijgt.

Daarnaast kun je nu bijvoorbeeld een bar in je keuken plaatsen waardoor je een hele nieuwe gezellige zitplaats creëert.

Nieuwe badkamer

Naast een nieuwe keuken is een nieuwe badkamer ook een verbouwing die veel impact heeft op het gevoel dat jij in je huis hebt. Je bent namelijk dagelijks in de badkamer en vaak is het de eerste plek waar je komt als je s ’ochtends wakker wordt. Nu kan je misschien eindelijk die regendouche installeren waar je al zo lang van droomt, of een speciale speaker in het plafond installeren waardoor je muziek kunt luisteren terwijl je onder de douche staat. Op die manier hoef je niet een nieuwe woning te betrekken waar je uiteindelijk ook alsnog zelf een regendouche moet installeren.

Muren doorbreken

Hier moet je goed over nadenken maar vaak is het mogelijk om bijvoorbeeld een muur door te breken tussen de gang en de woonkamer waardoor de woonkamer gelijk een stuk ruimtelijker is. Of misschien wil je juist een halve muur bouwen tussen de keuken en de woonkamer zodat de keuken wat knusser wordt. Voor advies hierover kun je een aannemer inhuren.

Toch verhuizen

Als je toch van plan bent om te gaan verhuizen is het nog steeds aan te raden om eerst te verbouwen. De huizenprijzen zijn sterk gestegen en door te verbouwen krijgt je huis nog meer waarde. Als jij bijvoorbeeld naar een grote stad als Den Haag verhuizen wil, weet je vast al dat de huizen daar prijzig zijn. Om de prijs van de verhuizing zelf een beetje te drukken is het in dat geval aan te raden om een verhuisbedrijf in den haag in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat de verhuizing zo soepel mogelijk verloopt aangezien de verhuizers bekend zijn in de stad en de wegen goed kennen.