Een tweede huiskamer

We willen steeds meer buitenleven. Onze tuin wordt onze tweede huiskamer. Daarom is het belangrijk om je tuin slim aan te leggen en goed te onderhouden!

Hoe leg je een tuin aan? En wat is slim ontwerpen? Daar kom je snel genoeg achter als je onderzoek doet en inspiratie opdoet. Daarbij is een goede voorbereiding het halve werk! Pinterest is ideaal om erachter te komen welke stijl voor jou het beste werkt. 

Inspiratie

Wat je ook moet doen is op de koffie gaan bij je buren. Bij hun kun je bijvoorbeeld zien wat de zon doet. Je wilt namelijk niet dat je op het heetste uur van de dag wegbrandt in de zon of dat je aan het einde van de dag in de schaduw zit. Bij het vallen van de avond koelt het namelijk al snel genoeg af. Je leert uiteindelijk het beste van fouten, en dan is het wel zo fijn dat het andermans fouten zijn.

Aan de arbeid

Wanneer je eenmaal een goed doordacht plan hebt voor je tuin dan moet je aan de slag. Als je zelf de handen uit de mouwen steekt kan dit je enorm veel geld besparen. Met de vele tutorials die tegenwoordig op het internet staan wordt het ook steeds makkelijker om ingewikkelde projecten zelf uit te voeren. Een belangrijke tip voor welke klus je ook maar gaat doen is: probeer niet te besparen door goedkope b-keuze materialen en gereedschap aan te schaffen. Uiteindelijk is goedkoop vrijwel altijd duurkoop!

Tuinonderhoud

Niet alleen je bloemen en planten moet je verzorgen. Ook je tuinmeubilair moet je onderhouden. Zoals onderstaande afbeelding heel goed laat zien is je hele tuin onderhevig aan weersinvloeden. Hout is een geweldig materiaal! Het kan ontzettend veel weerstaan. Maar het blijft met name gevoelig voor vocht. Een goede buitenbeits voor je tuinmeubels, schutting, schuur, gevel en alles wat nog meer in je tuin kan staan van hout, zal wonderen doen. Niet alleen is het goed voor het hout, maar je kunt je tuin ook makkelijk een nieuwe look geven. Met een ander kleurtje geef je het een instant facelift!