plat dak isoleren

Een plat dak isoleren

Een plat dak isoleren? Natuurlijk kan dat. Sterker nog; het is erg verstandig om voor plat dak isoleren te kiezen als u niet langer van plan bent om onnodig veel energie te verspillen. Nog steeds stoken we nadrukkelijk voor de vogels, omdat onnodig veel warmte zomaar via het dak naar buiten verdwijnt Niet voor niets valt uw maandelijkse energierekening zo hoog uit, zonder dat u het gevoel heeft dat het heel erg warm wordt in uw woning. Uw plat dak isoleren en u zult merken dat het warmer is en blijft in uw woning en dat ook de energierekening flink naar beneden gaat. Isolatie van het dak heeft alleen maar voordelen.

Bestaand plat dak isoleren langs buiten

Juist een plat dak is prima te isoleren. De specialisten doen dat van buitenaf of van binnenuit. De meest ideale wijze van een plat dak isoleren is van buitenaf, iets dat niet voor niets warm dak isolatie genoemd wordt. Met PIR of EPS wordt een sterke isolerende laag aangebracht, vaak op de dragende constructie. In bepaalde gevallen is plat dak isoleren mogelijk op de bestaande dakbedekking. In negen van de tien keer wordt er door de specialist dan gebruik gemaakt van XPS-platen. Behalve dat materiaal is het zeer verstandig een waterdichte afdeklaag toe te passen om zo ook vocht buiten de deur te ouden.

Wordt het koud dak isolatie of warm dak isolatie?

Hoewel van buitenaf isoleren dus bekend staat als warm dak isolatie, kunt u wel degelijk uw plat dak isoleren van binnenuit. Niet geheel verrassend wordt deze werkwijze koud dak isolatie genoemd. Het effect van de werkzaamheden is echter hetzelfde. Ook nu zult u meteen merken dat het langer warmer in uw huis blijft en dat koude lucht amper nog de kans krijgt om binnen te dringen. De thermostaat kan daarom wat lager en dat heeft voor u positieve consequenties voor uw energierekening. Want daarop bespaart u behoorlijk als u besluit uw plat dak te isoleren. 

Gebruik een folie tegen vocht

Wordt er van binnenuit aan de isolatie van het platte dak gewerkt, dan wordt vaak gebruik gemaakt van glas- of steenwol als isolerende laag. Ook dan is het daarnaast noodzakelijk een folie te gebruiken die ook nu ervoor moet zorgen dat vocht buiten uw deur (of beter: uw dak) blijft. En zo is plat dak isoleren dus geen enkel probleem. Naar gelang de specifieke situatie kan de expert besluiten van binnenuit of juist van buitenaf te werken. Ook uw eigen wensen worden uiteraard meegenomen.

U investeert in een forse besparing

De vakman die komt om uw plat dak te isoleren is overigens ook prima in staat om uw hellend dak van een prima isolatielaag te voorzien. Ook in dat geval kan gekozen worden voor isolatie van binnenuit of van buitenaf. In alle gevallen is het resultaat hetzelfde. De kosten? U kunt beter spreken van een investering in besparing, want u gaat door de investering behoorlijk besparen op uw energierekening immers. Het kost u dus eigenlijk geen geld, maar levert u alleen maar geld op.

Heeft u interesse in het isoleren van uw dak? De specialisten van Isolatienoord helpen u graag verder.