Een gietvloer, wat is dat?

Misschien heb je het ooit voorbij horen komen, de term ‘gietvloer’. Maar wat is dat eigenlijk en wat kan je er precies mee? En hoe gaat het dan in zijn werk? Een gietvloer zegt het eigenlijk al, het is een vloer die een bedrijf bij je komt gieten. Zo zorgen ze ervoor dat je een naadloze vloer hebt die uiteindelijk heel makkelijk te onderhouden is. Wanneer je een gietvloer hebt, dan zijn er alsnog talloze opties om uit te kiezen. Zorg uiteraard van te voren dat je goed op de hoogte bent van de ins en out van een gietvloer om niet voor verrassingen te komen te staan.

Hoe werkt een gietvloer?

Een gietvloer is een ander staaltje werk dan het leggen van (klik)laminaat of het leggen van tapijt. Het is een vloer die een bedrijf komt gieten, waar je ook even goed over na moet denken van te voren. Bij een gietvloer wordt namelijk in verschillende lagen gelegd, door middel van het kijken naar de ondergrond en het gewenste effect. Je hebt ook verschillende opties gietvloeren, zo heb je PU gietvloeren, maar ook gietvloeren met een betonlook. Hiervoor kan je een kijkje nemen op gietvloer.net, daar vind je verschillende opties en alle ins en outs van een betonnen gietvloer. Daarnaast heb je ook een epoxy gietvoer, dit wordt vaak gebruik in werkplaatsen of showrooms.

Voordelen van een gietvloer

Er zijn een aantal voordelen aan een gietvloer. Je kan deze vloer namelijk goed leggen over vloerverwarming, waardoor je een heerlijke sfeer kan maken in je huis. Daarnaast heeft het een strakke en stijlvolle uitstraling, waarbij je je meubels eigenlijk in alle soorten stijlen kan neerzetten. Een gietvloer is onderhoudsarm, het is namelijk super makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het vochtbestendig. Ideaal in de badkamer of de keuken, waar er soms nog sprake kan zijn van een natte bende. Dit is geen enkel probleem met een gietvloer.

De kosten van een gietvloer

Een nieuwe vloer kost altijd best wel veel geld, dit is ook wel het geval bij een gietvloer. Je hebt namelijk wel verschillende bedrijven die een gietvloer kunnen aanleveren, maar de kosten zijn over het algemeen niet erg laag. Dit komt erdoor omdat er verschillende lagen moeten worden aangebracht en het een precies werkje is omdat de vloer in één keer goed moet gaan. Het is namelijk een naadloze vloer, waardoor er geen opstaande randjes of iets dergelijks mogen ontstaan. Voor het precieze kostenplaatje, kan je een kijkje nemen op https://www.gietvloerprijzen.nl/, hier vindt je, zoals het zelf al zegt, een overzicht van de prijzen van een gietvloer. Wel is het dan in één keer redelijk veel geld, maar vloeren zijn over het algemeen ook wel prijzig. Wel ben je hiermee ook in één keer klaar en hoef je niet over vijf jaar weer een andere vloer aan te schaffen.