Een dakkapel van polyester

Wanneer je in huis een ruimte te kort komt, ga je naar een oplossing zoeken. In principe heb je twee mogelijkheden om een extra kamer te maken. Je kunt op de eerste plaats bekijken of een uitbouw mogelijk is. Ook het plaatsen van een dakkapel hoort tot een van de mogelijkheden. Wanneer je eerst bekijkt of een uitbouw mogelijk is, kom je er snel achter dat een uitbouw niet alleen veel tijd kost, maar ook kostbaar is. Bij een uitbouw heb je een vergunning nodig van je gemeente. Daarvoor moet je een tekening laten maken en wanneer deze is goedgekeurd een aannemer in de arm nemen die de werkzaamheden op zich neemt. Daar hangt een behoorlijk prijskaartje aan vast.

Dakkapel laten bouwen op je schuin dak

Een dakkapel levert, als je een schuin dak hebt, veel extra ruimte op. Voor het plaatsen van een dakkapel moet je ook een vergunning aanvragen. Daar wordt over het algemeen niet moeilijk over gedaan, maar je moet hem wel aan de achterzijde van je woning plaatsen. Voordat je een dakkapel laat plaatsen, moet je eerst goed nagaan wat je wil hebben. Er zijn veel mogelijkheden. Laat je goed voorlichten. Je kunt het dak van je dakkapel horizontaal laten lopen of enigszins met de schuinte van je dak. Vervolgens moet je de grootte weten en wat voor soort ramen je wilt hebben. Hoe groter een dakkapel is, hoe duurder het wordt. Een vast raam is goedkoper dan een openslaand raam. Je moet de kamer op zolder kunnen luchten, dus één raam moet altijd open kunnen. Je moet ook beslissen wat voor glas je wilt hebben. Twee- of drievoudig glas. Drievoudig isoleert beter dan tweevoudig, maar is wel een stuk duurder in aanschaf. Je moet ook besluiten wie de dakkapel gaat plaatsen en de kamer aan de binnenzijde gaat aftimmeren. Een belangrijke beslissing is ook de keuze van het materiaal.

Het materiaal van een dakkapel

De materiaalsoort van de dakkapel is van grote invloed op de kosten. Je kunt een dakkapel van hout laten plaatsen, maar ook van kunststof (polyester). Een polyester dakkapel heeft belangrijke voordelen vergeleken met een van hout. Een dakkapel van hout zal, als hij eenmaal is geplaatst, goed onderhouden moeten worden. De dakkapel van hout moet met een vaste regelmaat geschilderd worden. Daarvoor moet je een schilder inhuren, omdat een dakkapel op grote hoogte staat. Omdat een schilder niet goedkoop is, zijn dat terugkomende kosten die je om de paar jaar moet betalen. Een dakkapel van polyester is vrij van onderhoud. Wanneer je kijkt naar de kosten is een polyester dakkapel duurder in aanschaf dan een van hout. De richtprijs voor een houten dakkapel met een breedte van 2,5 meter en een hoogte van 1,5 meter is ongeveer € 3000. Wanneer je een polyester dakkapel van die maat neemt, is dat ongeveer € 3700. De werkelijk kosten worden voor een groot deel bepaald door de constructie van de dakkapel. De extra onkosten van een polyester dakkapel heb je binnen enkele jaren terugverdiend. Neem een goede aannemer die je goed kan helpen bij het plaatsen van de dakkapel. Je kunt zowel een houten als een van polyester dakkapel kant en klaar laten aanleveren, zodat hij alleen nog maar op het dak moet worden geplaatst. Laat je goed voorlichten en bespreek vooraf de dagen dat de dakkapel geplaatst en afgewerkt wordt.

Bron: woonenleven.nl