De beste tips voor je begint met verbouwen

Verbouwen kan een hele hoop stress met zich meebrengen. Wanneer je al eens eerder een verbouwing hebt doorstaan weet je dat je geduld en geld snel op kunnen raken. Verloopt een verbouwing helemaal perfect? De kans is groot van niet. Maar wanneer je een goed plant hebt is het overzichtelijker en makkelijker om alles in goede banen te leiden. In dit artikel geef ik je de beste tips!

Tip 1: begin bij het begin

Het is zaak om eerst te bekijken wat er allemaal moet gaan gebeuren en hiervoor kun je het beste een plan van aanpak maken. Schrijf voor jezelf op welke zaken er moeten gebeuren, hierdoor creƫer je automatisch meer overzicht. Neem hier dan ook goed de tijd voor. Wanneer je een goede planning hebt gemaakt, is het zaak om je hier dan ook daadwerkelijk aan te houden. Houdt er bij het maken van de planning rekening mee, dat het voor kan komen dat zaken niet op voorraad kunnen zin en dat afspraken uit kunnen lopen.

Tip 2: geef zaken uit handen

Natuurlijk wil je de verbouwing zo goedkoop mogelijk doen om geld te besparen. Alleen sommige klussen kun je beter uitbesteden aan de experts. Houd er ook rekening mee dat wanneer je gaat verbouwen op hogere etages dat je een verhuislift zult moeten huren. Daarnaast is het ook verstandig om jezelf af te vragen of het meer waard is om zelf dingen te doen of iemand ervoor in te huren die het sneller en netter kan. Weer eerlijk en kritisch naar jezelf toe!

Tip 3: hak knopen door

Het uitzoeken van een nieuwe keuken, badkamer of zelfs tapijt. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden en in alle drie de gevallen is het beter om op je onderbuikgevoel af te gaan en heb daarbij een beetje vertrouwen in je eigen keuzes. Te lang wikken en wegen wordt niemand blij van!