Bouwtips voor een nieuwe dakkapel

Eigenlijk is de eerste tip, laat een moderne onderhoudsvrije kunststof dakkapel plaatsen, want je tovert je smalle donkere zolder om in een ruime lichte kamer. Er is altijd een prefab dakkapel te vinden die in de stijl van de woning past, want het aanbod is gigantisch groot. Lees in dit artikel de bouwtips over het plaatsen van een dakkapel in Rosmalen.

Het is huis is makkelijker te verkopen

Een woning uitbouwen is altijd interessant. De extra ruimte kun je voor van alles inzetten, maar het liefst zorg je dat de kosten van de uitbouw binnen de perken blijft. Eén van de bouwtips: dakkapel plaatsen is kijken of je kan uitbouwen zonder vergunning. Je kunt in de wijk kijken hoe de dakkapellen geplaatst zijn. Het zal je misschien opvallen dat overal de dakkapellen aan de achterzijde staan en een stuk van het pand ernaast. Als het zo is dan kun je er vanuit gaan dat je op die manier geen bouwvergunning voor een dakkapel nodig hebt, want niemand heeft zin om leges te betalen voor een uitbouw. Omdat het om woningverbetering gaat kun je de dakkapel voordelig met de hypotheek financieren, want een uitgebouwde woning is makkelijker te verkopen.

De verbouwing valt mee en het gaat snel

Het is niet altijd mogelijk om in je woning te blijven wonen als je uit gaat bouwen, maar bij een dakkapel plaatsen kan dat wel. Als je het handig aanpakt dan is in een week tijd de verbouwing voltooid. Het plaatsen van de dakkapel gaat in één dag, de andere dagen heb je nodig om de zolderkamer opnieuw af te timmeren en te decoreren. Het plaatsen, timmerlieden maken een sparing in het dak kort daarop komt er een vrachtwagen met de dakkapel en een hijskraan, de dakkapel wordt geplaatst. De timmerlieden leggen het dak rond de dakkapel weer dicht. Dan is er nog een handigheidje, het gaat immers over bouwtips voor het plaatsen van een nieuwe dakkapel. Als de timmerlieden de sparing hebben gemaakt en de hijskraan komt, om dan alle spullen om de zolderkamer af te werken met de hijskraan via de sparing in het dak op zolder te leggen. Daar zit veel isolatiemateriaal bij, want een zolder moet je goed isoleren om warmteverlies te voorkomen. Alles ligt dan klaar op zolder, je hoeft niets op te voeren via de trap, je kunt gelijk aan de slag. Het is dan een kwestie om van de zolder een mooi kamertje te maken. Tot zover de bouwtips van het plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Bron: superrenovatie