4x hoe jij het maximale haalt uit een kleine woning

Er trekken steeds meer mensen naar grote steden in de randstad en dat is logisch. Er zijn veel mogelijkheden voor banen bij grote bedrijven en er is altijd wat te doen in de bruisende steden. Omdat er zoveel mensen in een stad wonen wordt er in de hoogte gebouwd en komen er steeds meer appartementencomplexen. Wat dat wel lastig maakt, is dat je vaak in een relatief kleine ruimte woont. Je wil er wel een sfeervol huis van maken maar het moet ook niet rommelig worden. In dit artikel geven wij je 4 tips waarmee jij een kleine woning optimaal kunt benutten.

Multifunctioneel

Er zijn een hoop betaalbare meubels die meerdere functies hebben. Wij noemen er hieronder een paar voor je op.

  • Er zijn grote kasten waarin een bureau zit opgeklapt. Op die manier hoef je alleen het bureau uit te klappen als je eraan wil werken of misschien zelfs als eettafel wil gebruiken als er gasten langskomen. Na het gebruik klap je hem weer in en heb je de loopruimte weer terug.
  • Eveneens kun je een bedbank aanschaffen. Nu denk je misschien aan het luid piepende exemplaar dat bij je oma stond, maar tegenwoordig zijn er hele mooie moderne varianten te koop waar je huis een knusse uitstraling van krijgt.

Minimalisme

Het is tegenwoordig zelfs een heuse trend om niet te veel tierlantijntjes in je huis te hebben. Deze trend is overgewaaid vanuit Scandinavië. Uit Scandinavië doen Nederlanders sowieso een hoop inspiratie op, maar deze trend is handig voor mensen met beperkte woonruimte. Je zet de essentiële meubels in je huis en een paar leuke decoraties met een functie zoals een mooie bloempot en dat is het. Je kunt je creativiteit kwijt in de bruikbare decoraties maar verder bewaar je de rust in huis met deze trend.

De hoogte in

Veel mensen vergeten dat de muren van je huis ook perfect ingezet kunnen worden om meer opbergruimte te creëren. Een kast hoeft dan niet veel ruimte op de vloer in te nemen maar kan aan de muur bevestigd worden. Zo kan je bijvoorbeeld boven je bed aan de muur planken maken of zelfs leuke vierkante kastjes met deurtjes bevestigen. Dit ziet er leuk uit en het is handige opbergruimte.

Verhuizen

Moet jij nog verhuizen en heb je nog geen idee hoe je al die spullen naar boven krijgt? Door de hulp van een verhuisbedrijf in te schakelen wordt de verhuizing je een stuk makkelijker gemaakt. Zij helpen je met het demonteren en in elkaar zetten van je meubels en zorgen ervoor dat de nodige apparatuur aanwezig is zoals een verhuislift. Als je gaat verhuizen naar een grote stad kun je het best een verhuisbedrijf uit de buurt inschakelen. Als je bijvoorbeeld naar Amsterdam gaat verhuizen kun je het best een verhuisbedrijf uit Amsterdam inschakelen omdat zij ervaring hebben met het rijden door de smalle straten in de stad. Eveneens zijn zij bekend met de wegen en gebouwen en kunnen op die manier dus zo efficiënt mogelijk verhuizen.