4 manieren om je huis duurzamer te maken.

Duurzaamheid is anno 2019 niet meer weg te denken en het is een heuse trend. Steeds meer gemeenten zijn erop gebrand dat je afval scheidt en bieden aan om plasticafval gratis op te halen. Mensen zelf zijn ook meer bezig met duurzaamheid omdat de gevolgen van vervuiling duidelijk te merken zijn aan het klimaat. In dit artikel helpen wij je een eindje op weg door je 4 tips te geven voor een duurzamer huishouden.

Bespaar met spaar

Spaarlampen en spaardouchekoppen helpen je een stuk op weg met duurzaamheid. Zo gebruik je met een normale douchekop 20% meer water dan met een spaardouchekop. Je zal er zelf weinig van merken als je een besparende douchekop neemt maar het is veel beter voor het milieu en je portemonnee!

Spaarlampen helpen je eveneens ontzettend met duurzaamheid in je huis. Naast dat je er natuurlijk zelf goed op kan letten om je lampen niet onnodig te laten branden, zorgen spaarlampen ervoor dat je wel 5 keer zuiniger bent dan wanneer je een gloeilamp aanschaft. De aankoop van een spaarlamp is iets duurder dan die van een gloeilamp maar een spaarlamp gaat langer mee en is zuiniger dus uiteindelijk geldt: goedkoop is duurkoop.

Slimme thermostaat

Een andere manier om zuiniger te zijn is door een slimme thermostaat aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat je nooit meer vergeet om je verwarming uit te doen. Dit regelt je thermostaat namelijk voor jou. Hij past zich aan, aan jouw ritme en verwarmt je huis vlak voordat je thuiskomt zodat je thuiskomt in een warm huis en gaat op tijd uit zodat je niet onnodig de verwarming gebruikt.

Rolluiken

Door rolluiken aan te schaffen wordt je huis een stuk duurzamer. Dit komt omdat rolluiken je huis goed isoleren waardoor de warmte of kou binnen blijft en je dus weinig gebruik hoeft te maken van verwarming of airconditioning. Dit is wel alleen het geval als je speciaal isolerende rolluiken koopt. Hierbij kun je denken aan heroal rolluiken. Er zijn verschillende soorten en maten van dit rolluik. Veel verkochte heroal rolluiken zijn het heroal rolluik rs42 of heroal hk842 rolluiken. Deze zijn erg geschikt voor mensen die op zoek zijn naar duurzame rolluiken die bijdragen aan de duurzaamheid van het huis. Het is misschien een investering maar uiteindelijk haal je er een hoop uit. Voor de prijs van heroal rolluiken kun je een rolluiken offerte aanvragen omdat de prijs per huis verschilt door de hoeveelheid en grootte van de ramen.

Smarthome

Al de bovengenoemde dingen kun je aansluiten op een smarthome. Een slimme thermostaat is zelfs al een vorm van een smart home, maar ook lampen en elektrische rolluiken kun je erop aansluiten. Je hebt dan een mobiel device waarmee je met 1 druk op de knop de aangesloten artikelen kunt besturen. Als je bijvoorbeeld bent vergeten je lamp uit te doen kun je dit vanaf elke locatie regelen met een mobiel device waarop de smarthome app geïnstalleerd is. Ook kun je op een warme dag je rolluiken op tijd sluiten voordat je thuiskomt zodat het binnen koel blijft en je geen airconditioning hoeft te gebruiken.