volautomatisch parkeersysteem

Waarom gebruik maken van een volautomatisch parkeersysteem?

In een poging om het parkeerprobleem aan te pakken waar menig aantal steden en dorpen mee worden geconfronteerd zijn er verschillende nieuwe systemen op de markt gelanceerd. Eén van deze systemen is het volautomatisch parkeersysteem. Dit type van systeem is (vooral in Europa) nog vrij nieuw waardoor nog niet iedereen er bekend mee is. Toch is dit één van de belangrijkste systemen die ervoor zou kunnen zorgen dat het parkeerprobleem in menig aantal probleemgebieden voor eens en altijd kan worden opgelost. Bent u ook benieuwd om meer te weten te komen over wat een volautomatisch parkeersysteem nu precies is en welke voordelen u er allemaal van kunt verwachten? Ontdek er dan nu alles over op deze pagina! 

Wat is een volautomatisch parkeersysteem precies? 

Verschillende bedrijven zijn reeds enkele jaren geleden aan de slag gegaan met een moeilijke oefening. Aan hen werd namelijk gevraagd om een systeem uit te dokteren welke in staat zou zijn om het parkeerprobleem aan te pakken. Dit parkeerprobleem is in veel regio’s in de hand gewerkt door twee verschillende factoren, namelijk: 

  1. Een tekort aan plaats voor het realiseren van nieuwe parkeerplaatsen; 
  2. Een sterk toegenomen aantal auto’s binnen de gezinnen; 

Wanneer er onvoldoende beschikbare oppervlakte voor handen is om alle auto’s een plaats te geven zat er volgens velen eigenlijk maar één ding op… en dat is de parkeerplaatsen in de hoogte en dus op verschillende niveaus realiseren. Het spreekt evenwel voor zich dat ook het comfort niet uit het oog verloren mocht worden. Mensen moesten immers op een eenvoudige en indien mogelijke zorgeloze manier gebruik kunnen maken van de parking in kwestie. Met een volautomatisch parkeersysteem behoort dat perfect tot de mogelijkheden.

Wat zijn de voordelen van een dergelijk parkeersysteem? 

In vergelijking met een semiautomatisch parkeersysteem geldt voor een automatisch parkeersysteem dat u als gebruiker de auto uitsluitend in een soort van entree moet plaatsen. Vervolgens doet het systeem alles voor u. Dit betekent dat een volautomatisch parkeersysteem er uit zichzelf voor zorgt dat uw auto een veilig plaatsje krijgt om geparkeerd te blijven staan. Aan het gebruik van een volautomatisch parkeersysteem zijn verschillende voordelen verbonden. Het gaat hierbij concreet om de onderstaande: 

  1. Het systeem is ongelofelijk comfortabel in gebruik; 
  2. Het wordt inbrekers op deze manier uiteraard wel erg moeilijk gemaakt; 
  3. U hoeft niet langer te vrezen voor schade door het parkeren; 

De bovenstaande voordelen hebben ervoor gezorgd dat vandaag de dag menig aantal partijen in binnen- en buitenland gebruik maken van een volautomatisch parkeersysteem.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Brengt het gebruik van een volautomatisch parkeersysteem in de praktijk ook nadelen met zich mee? In principe is er sprake van slechts één belangrijk nadeel dat is de kostprijs waar u voor een dergelijk systeem rekening mee dient te houden. In vergelijking met een standaard parkeerplaats en zelfs ten opzichte van een semiautomatisch parkeersysteem liggen de kosten voor een volautomatisch parkeersysteem uiteraard een flink pak hoger. Deze extra investering is echter de moeite meer dan waard wanneer u daarvoor vervolgens de eerder aangehaalde voordelen in de plaats krijgt.