bouw

Tips bij aanschaf van mobiele toiletten voor op de bouw

In de bouwsector wordt er veel buiten gewerkt. De bouwvakkers brengen uren achter elkaar door zonder dat er een vast toilet in de buurt is. Mobiele toiletten zijn daarom dé uitkomst. Zo hebben ze altijd een toilet in de buurt. Ook kan deze eenvoudig verplaatst worden als de bouwvakkers hun werkzaamheden op een andere locatie uit moeten voeren. Een mobiele toilet moet je echter niet zomaar klakkeloos aanschaffen. Let daarom op de volgende punten.

Hoeveel toiletten heb je nodig?

Het is belangrijk om genoeg toiletten aan te schaffen. Je wilt natuurlijk niet dat de bouwvakkers minuten lang moeten wachten om eindelijk naar het toilet te kunnen. Hoeveel toiletten je nodig hebt, is natuurlijk wel afhankelijk van de soort bouwplaats. Zijn er tientallen bouwvakkers op een groot terrein aan het werk? Schaf dan meerdere toiletten aan. Maar meestal werkt er slechts een aantal bouwvakkers op een kleine oppervlakte. In dat geval is één toilet vaak al voldoende.

Wel of geen urinoir?

Dan rijst er nog de vraag of er urinoirs nodig zijn of niet. Dit is ook afhankelijk van de situatie. Urinoirs kunnen vaak uitkomst bieden bij grote evenementen om de wachttijd te verkorten. Bovendien zorgen urinoirs ervoor dat mannen geen gebruik maken van de mobiele toiletten en daardoor de toiletbril niet onder wordt gedruppeld. Maar in de bouw werken meestal alleen mannen en zijn de er geen lange wachtrijen. Wel is het voor de bouwvakkers zelf misschien fijn om een urinoir te gebruiken.

Waar was je je handen?

Er zijn bij het gebruik van mobiele toiletten verschillende mogelijkheden wat betreft het wassen van de handen. Bij grote evenementen is er vaak een centrale plek aanwezig, waar de bezoekers hun handen kunnen wassen. Bij kleinere evenementen, of in de bouw, is zo’n centrale plek meestal niet aanwezig. Toch is het belangrijk dat mensen hun handen kunnen wassen. In dit geval kun je het beste kiezen voor een mobiel toilet waar een zogenaamde hand wash unit in zit gebouwd. Deze wordt ook het meeste gebruikt in de bouw.