Scheuren in de muur, en wat nu?

Wanneer je een scheur in de muur ontdekt kan dit even schikken zijn. Scheuren hoeven niet meteen te duiden op ernstige schade. Wel is het goed actie te ondernemen en een onderzoek te starten. Lees meer over de mogelijke oorzaken van muurschade en wat je kunt doen om verdere schade te voorkomen.

Scheuren in de muur

Kleine scheuren zijn vaak onschuldig. Wanneer er grote verticale scheuren ontstaan in de binnen of buitenmuur van het huis is het verstandig een onderzoek te laten starten om te kijken wat er nodig is om verdere schade te voorkomen en de scheuren te herstellen.

Problemen met fundering

Scheuren in de woning kunnen duiden op problemen met de fundering. In dit geval is het wenselijk zo snel mogelijk een onderzoek te laten doen naar de fundering. Een expert kan vaststellen waar het probleem ligt zodat je gericht de schade kunt aanpakken en voorkomen dat er meerdere scheuren in de muur van de woning ontstaan.

Problemen constructie muur

In veel gevallen scheur in de muur kunnen ook duiden op problemen met de stabiliteit van de constructie van de muur. Ook in dit geval is het handig tijdig een gevelinspectie te laten uitvoeren door een expert.  Een scheur in de muur repareren hoeft geen grote ingreep te zijn. De experts weten met wokkels en mortel de constructie duurzaam te herstellen en zorgen dat verdere schade voorkomen wordt.

Vervolgschade herstellen.

Wanneer de oorzaak van het probleem is vastgesteld en is verholpen kan de zichtbare schade worden aangepakt. Expert weten met de juiste materialen de schade vrijwel onzichtbaar weg te werken. Hiervoor gebruiken ze een speciale steenpasta waarmee de muur weer als nieuw wordt.

Conclusie

Scheuren in de woning hoeven niet meteen reden te zijn tot paniek. Wel is het verstandig de woning op tijd te laten checken om problemen te voorkomen, onder anderen bij de verkoop van de woning.