kantoorpand verduurzamen

Het belang van je kantoorpand te verduurzamen

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kantoorpand te verduurzamen. Zo kun je als eerste energieprestatieadvies aanvragen. Zo heb je direct inzicht in de hoeveelheid energie die je dagelijks gebruikt en waar je eventueel kunt verduurzamen. Ook dien je te zorgen voor een energielabel van je kantoorpand. Door te kiezen voor Ledverlichting kun je ook op een betaalbare manier je energieverbruik verlagen. Andere aanpassingen die je kunt doen zijn het toevoegen van betere isolatie of het kiezen voor groene energie en zonnepanelen. Lees hieronder meer over het verbeteren van het energielabel van je bedrijfspand.

Kies direct voor een energiezuinig kantoorpand

Wanneer je de mogelijkheid hebt kun je direct op zoek gaan naar een energiezuinig kantoorpand. Deze kantoorpanden zijn vaak wat nieuwer en worden verwarmd door middel van een warmtepomp of een energiezuinige ketel. Oude gebouwen maken vaak nog gebruik van kachels die niet energiezuinig zijn. Om nog extra op het verbruik te letten kun je kijken naar het verbruik van apparatuur op kantoor. Sommige apparaten staat 24 uur per dag aan terwijl ze niet vaak worden gebruikt. Ook kun je de oude koelkast of andere oude apparaten op kantoor vervangen voor energiezuinige exemplaren.

In deze gevallen is een energielabel niet verplicht

Voor kantoorpanden is het aanvragen van een energielabel verplicht. Er zijn enkele gebouwen waarbij dit niet verplicht is. Het gaat hierbij om tijdelijke gebouwen, vrijstaande gebouwen van minder dan 50 m2 of bedrijfspanden die worden gebruikt voor opslag. Ook beschermde monumenten of religieuze gebouwen hoeven niet voorzien te zijn van een energielabel. Voor de verkoop of verhuur van je pand is het aanvragen van een energielabel verplicht. Zo ziet de nieuwe koper of huurder direct hoe energiezuinig het pand is, of juist niet. Er zijn diverse mogelijkheden om aan een energielabel te komen. Door het uitvoeren van een inspectie wordt het gebouw gecontroleerd. Na een paar dagen ben je in het bezit van de energielabel.

Snel je energielabel in handen

Een kantoorpand verkopen of verhuren is niet mogelijk zonder energielabel. Dit label kun je snel en eenvoudig aanvragen via Energielabel Voor Mijn Pand. Het kantoorpand wordt grondig geïnspecteerd. Aan de hand van deze inspectie wordt er een energielabel opgesteld. Dit label heb je binnen enkele dagen al in je bezit. Doordat het bedrijf gecertificeerd is, krijg je een rechtsgeldig energielabel uitgereikt. Daarnaast liggen de kosten laag en kan er een korting worden gegeven bij de keuring van meerdere kantoorpanden. Zo kun je direct alle panden voorzien van een geldig en up to date energielabel.