Dingen die je moet weten voor u uw houten huis verft

Wij snappen heel goed als u uw houten vakantiehuisje of tuinhuisje wilt verven na een tijdje. Verf wordt na een tijdje oud en gaat scheuren of verliest zijn kleur. Viezigheid trekt erin of het brokkelt af.  Dan wilt u natuurlijk uw huisje opnieuw verven. Dit is geen probleem en is iets dat u zelf kunt doen. Echter moet je wel rekening houden met een aantal dingen voor u de kwast pakt en aan de slag gaat. Uw huisje verven zonder voorbereiding kan slechte gevolgen hebben waar u vaak niet bij stilstaat.

Voorbereiding

Voor u daadwerkelijk gaat verven moet u eerst een paar dingen regelen. Als eerste moet natuurlijke de oude verf laag eraf. Zat er nog geen verf op moet u deze stap alsnog doen in verband met de lak en coating die op het hout zit. Het hele huisje dient van de buiten kant geschuurd te worden. Dit zorgt ervoor dat de verf een goed oppervlak heeft maar ook zorgt het ervoor dat er geen vuil of andere problemen als vocht onder uw nieuwe verf komt te zitten. U hoeft niet de halve plank weg te schuren, alleen de bovenste laag waar de verf op lak op zit is genoeg. Nu heeft uw verf een goed oppervlakte. Als alles geschuurd is moet u de goede onderverf zoeken. Wat bedoelen we hiermee? Dit is de laag die het vocht buitenhoud en er voor zorgt dat de verf goed blijft zitten en er niet af komt of gaat druipen. Deze verflaag vind u gewoon in de winkel, mocht u niet zeker zijn kunt u dit altijd bij een medewerker vragen. Hij of zij zal u dan verder helpen met het kiezen van de juiste verf.

De juiste verf

Met alleen de deklaag bent u er natuurlijk nog niet. Vraag aan de medewerker welke deklaag u nodig heeft en hoe u deze het beste aanbrengt op uw houten vakantiehuisje of tuinhuisje. Als de deklaag op uw huisje zit en goed gedroogd is kunt u de gewenste kleur toebrengen. Let wel dat sommige kleuren lastig schoon te houden andere kleuren kunnen meer insecten aantrekken. Als de eerste laag verf op uw huisje zit kunt u goed zien of hij dekkend genoeg is. Het kan zo zijn dat u een 2e of misschien een 3e laag moet aanbrengen voor uw huisje echt de kleur is die u graag wilt.

Fouten die je moet ontwijken

Veel voorkomende fouten zijn makkelijk te ontwijken door beetje op te letten. Zo moet u dus ook kijken bij de verf die u aanbrengt op uw huis of deze wel bestemd is voor buiten en op hout. Als uw verf dus niet geschikt is zal het binnen enkele weken of maanden kapot gaan en van uw huisje afvallen. Dit is natuurlijk zonde van uw geld en tijd. Daarnaast is het ook belangrijk op niet te verven als het gaat regenen. Dat verpest de hele verflaag waardoor u opnieuw moet beginnen.