bedrijfspand verduurzamen

Bedrijfspand verduurzamen? 5 tips!

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Het is dan ook geen wonder dat men verwacht dat je jouw bedrijfspand verduurzaamt. Daarbij speelt een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen een cruciale rol hierin. Maar aan welke andere tips moet je denken? Je vindt ze in deze blog. 

Tip 1. Begin klein

Ten eerste is het slim om klein te beginnen. Je hoeft niet onmiddellijk het hele bedrijfspand om te gooien. Begin met investeringen die minder impact hebben, maar daardoor ook minder duur zijn om te implementeren. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat alle kleine beetjes helpen. Onderschat zeker niet de impact van kleine verduurzamingen.

Tip 2. Kies voor goed advies

Ten tweede is het ook zaak om goed advies in te winnen bij mensen. Gelukkig zijn er steeds meer adviseurs op het gebied van verduurzaming waar je gebruik van kunt maken. Deze stellen regelmatig een plan van aanpak op zodat je meteen aan de slag kunt met het verduurzamen van je pand. Met de juiste adviseur is het implementeren van dit plan ook nog eens zo geregeld.

Tip 3. Renewable energy is de toekomst

Ook is het slim om volop gebruik te maken van energie dat hernieuwbaar is. Dit houdt in dat de bron van de energie niet op een gegeven moment op raakt. Daardoor heeft jouw bedrijfspand op de lange termijn veel profijt hiervan. Daarnaast is hernieuwbare energie ook beter voor het klimaat. Zo sla je twee vliegen moeiteloos in één klap.

Tip 4. Profiteer van subsidies

Ten vierde is het ook haast een must om van de overheid gebruik te maken. De regering wil namelijk zoveel mogelijk bedrijven meetrekken in verduurzaming. Dit doen ze in de vorm van subsidies waarbij je dus een mooi bedrag vergoed krijgt. Tevens zijn er fiscale voordelen waar je van kunt profiteren. Zo scheelt dit toch nog een slok op de borrel.

Tip 5. Vergelijkingswebsites helpen je graag

Tot slot is het ook belangrijk om gebruik te maken van vergelijkingssites voor je bedrijfspand. Op dit soort sites kun je bijvoorbeeld energielabel offertes met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat het energielabel van je bedrijfspand aan de duurzaamheidseisen voldoet. Sla dan ook zeker deze stap niet over.