Kraan vervangen

Zelf een kraan vervangen doe je zo

Het komt soms voor dat een kraan vervangen moet worden. Het kan namelijk zijn dat de kraan gewoon op is. Om een kraan te vervangen heb je namelijk niet perse een loodgieter nodig. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. Het vervangen van een kraan kan namelijk makkelijk gedaan worden.

Voorbereiding

Het belangrijkste bij het vervangen van een kraan is de voorbereiding. Al het nodige materiaal en het gereedschap kun je makkelijk op een rijtje leggen. Op die manier hoef je niet te zoeken als je wat nodig hebt. Een tang, een platte sleutel en en buissleutel zijn belangrijk om klaar te leggen. Verder heb je ook de nieuwe kraan nodig.

Om te voorkomen dat je alles nat maakt door de kraan zomaar los te halen, moet je ook eerst de hoekstopkraantjes dicht draaien. Dit voorkomt namelijk dat het water na het verwijderen van de kraan er ineens uit spuit.

Het vervangen van de kraan

Het vervangen van de kraan is relatief makkelijk om te doen. Als eerste moet je de moeren van de flexibele kraanslang los draaien. Met de buissleutel kun je de moeren van de kraan weghalen. Hierna is het mogelijk om de oude kraan weg te halen.

Hierna is het mogelijk om je nieuwe kraan te plaatsen. Dit doe je door de kraanvoet op de wastafel te plaatsen. Vervolgens kun je de flexibele slang en de trekslang door het kraangat schuiven. Hierna kun je de moeren erop schroeven en deze aandraaien met de buissleutel. Belangrijke dingen om niet te vergeten zijn de automatische ledging en de reukafsluiter. Hierdoor voorkom je vieze of muffe geurtjes bij je kraan. Daar zit je namelijk niet op te wachten.