Waterontharder goed voor huishoudelijke apparatuur

Iedereen heeft wel een strijkijzer in huis staan, een strijkijzer is erg handig en scheelt je een hoop tijd. Alleen hoe kan je een strijkijzer ontkalken? Daarover kunt u hier meer informatie vinden. Een strijkijzer onderhouden moet wel gebeurd worden dus wanneer je de strijkijzer ontkalkt is het wel handig om de juiste informatie er over te hebben. Men kan ook kiezen voor een waterontharder in huis. Het water dat je dan in de apparaten gebruik zal niet voor kalkvorming zorgen. Dit zachte water uit de waterverzachter bevat bijna geen calcium en magnesium meer. Bekijk de verschillende soorten waterontkalkers voor in huis op de vergelijkingswebsite www.waterontharderrevolutie.nl.

Alles over kalkvorming in je huishoudelijke apparaten

Bij alle apparaten die met water werken heb je er wel last van dus ook met een strijkijzer, wanneer je een gloednieuwe strijkijzer hebt gekocht zal het niet meteen de eerste keer onder de kalk zitten maar na loop van tijd zal er toch kalkvorming plaatsvinden. Het beste is natuurlijk om de kalk te vermijden want wanneer er teveel kalk is kan er een bruine poeder meekomen met de stoom. De vlekken die ontstaan zijn niet eenvoudig weg te krijgen, dus dan moet je alles weer opnieuw in de wasmachine doen.

Hoe kan ik ontkalken?

Een strijkbout heeft ook vaak last van kalk, een manier om dit te vermijden is om de strijkbout regelmatig te reinigen. Een tip is ook om schoonmaak poeders en schuursponsjes te vermijden dit heeft een slecht effect op de strijkbout. Gebruik tijdens het ontkalken een een spons of een schone schoonmaak doek, gebruik milde zeep of wasmiddel om zo een schuimige oplossing te krijgen. Nu de strijkbout schuimt kan je het hele strijkijzer schoonmaken, nadat je dit hebt gedaan kan je met een vochtig doekje de zoolplaat schoonvegen. Vooral bij stoomstrijkijzers en stoomgenerators is het belangrijk dat dit goed gebeurt.

Wanneer de zoolplaat slachtoffer is van zetmeel of een vorm van corrosie, raden wij u aan om een sterkere sop te gebruiken. Je kan hiervoor een schone doek of schone spons gebruiken. Als laatst: Het ontkalken van de strijkbout is erg handig en de strijkbout gaat hierdoor langer mee. Ook zal het er voor zorgen dat de kwaliteit van je kleren hoger blijft. Is het apparaat al verkalkt? Dan wordt het tijd om je strijkijzer te ontkalken! Doe een mengsel van Azijn en Water in de strijkijzer en laat de strijkijzer dan warm worden. Laat dan nu de strijkijzer een tijdje stomen en schakel hem daarna weer uit en laat hem vervolgens 1 tot 2 uur staan. Leeg daarna de strijkijzer en spoel hem daarna nog is een paar keer door met schoon water.

Waterontharder
Het plaatsen van een waterontharder in je huis kan een hoop ellende schelen. Alle apparaten blijven dan kalkvrij, werken zuiniger, gaan langer mee en hoef je minder vaak schoon te maken. Alleen maar voordelen dus!