gevel reinigen

Laat je gevel reinigen en profiteer van de voordelen

Een specialist kan je gevel reinigen op verschillende manieren. De methode die wordt gebruikt wordt bepaald door de aard en de hardnekkigheid van het vuil. Tegenwoordig wordt dit allemaal gedaan met natuurlijke middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Je gevel reinigen is een standaard onderdeel van je gevelonderhoud en het heeft een aantal interessante voordelen. Daarom wordt ook aangeraden om dit met enige regelmaat te doen, of je woning raakt in verval en ziet er onverzorgd uit. Gevel reinigen wordt meestal gedaan in combinatie met impregneren. En dat heeft een aantal interessante voordelen.

Je gevel reinigen voorkomt defecten

Een schone gevel is veel minder gevoelig voor defecten. En als er defecten zijn, dan zijn deze veel gemakkelijker te vinden en te repareren. Een gevel waar mos en klimop op groeit en waar zuren van de regen inbijten ontwikkelt kleine gaatjes en barstjes in stenen en groeven. Hier komt water in en als dat water in de winter bevriest en uitzet, kan je gevel barsten. Door je gevel te reinigen, deze defecten direct te repareren en vervolgens de muren te impregneren zal dat niet meer gebeuren. 

Een langere levensduur

Een goed onderhouden gevel gaat langer mee. Laat je gevel met enige regelmaat reinigen en impregneren en deze is altijd in perfecte staat. Dat betekent dat doorslaand vocht geen kans maakt, dat vlekken van zuren niet inbijten, dat mos, algen en klimop geen schade aan kunnen richten en dat jouw woning dus optimaal door je buitenmuren wordt beschermd. Een geïmpregneerde gevel heeft aan een reinigingsbeurt elke 10 jaar voldoende. Het impregneermiddel stoot namelijk niet alleen water af, maar ook vuil dat zich weer wil gaan hechten. Door je gevel te reinigen en impregneren gaat deze aanzienlijk langer mee.

Op Reinigingskenners.nl vind je alles over dakreiniging voor een langere levensduur!

Direct een goede indruk

De gevel is het eerste wat mensen zien als ze je huis bezoeken. En als deze vies is, dan laat je geen goede indruk achter. Dat is voor familie en vrienden die regelmatig langskomen misschien niet zo erg, maar als je je woning wilt verkopen zal je direct een slechte indruk maken. Je gevel reinigen is dus ook altijd een goed idee als je van plan bent om je woning te koop te zetten. Laat deze ook impregneren en je hebt een goed verkooppunt om indruk mee te maken. Een schone gevel laat direct een positief gevoel achter bij de potentiële kopers en dat al voordat ze je woning binnenstappen.

Gevel reinigen is niet duur

Als je je gevel niet te erg laat verwaarlozen, dan is het reinigen van je gevel helemaal niet duur. Pas als er sprake is van hardnekkig vuil of diepe aanslag, dan zal de prijs omhoog gaan. Wees er dus op tijd bij en je bespaart niet alleen geld op de reinigingswerken, maar ook op de reparatiewerkzaamheden. Je gevel reinigen zorgt voor een langere levensduur van je muren, voor een goede indruk en het voorkomt defecten in de toekomst. Doe dit met enige regelmaat en jouw woning zal je nog vele jaren beschermen tegen alle invloeden van buitenaf.