Inzethor tegen insecten

Geen last van insecten in huis? Kies dan voor een inzethor voor de ramen!

Wanneer de zomer eraan komt kunnen we er volop van genieten om in huis de ramen open te laten staan. Een heerlijk briesje en zonnestralen komen naar binnen. Maar helaas daarmee ook alle insecten zoals muggen, vliegen, wespen… Hier kan je verandering in brengen door een inzethor te plaatsen in de ramen. 

Wat is een inzethor?

Een inzethor of vliegenraam is een eenvoudige hor die in het raam geplaatst kan worden. Dit is een frame waaraan een gaas wordt bevestigd en die houdt insecten tegen die van buiten naar binnen willen vliegen. Tijdens de zomer hebben we vaak last van insecten in huis en dit is dus een goede tijdelijke oplossing. Je plaatst de inzethor in het raam wanneer de zomer eraan komt en wanneer die weer voorbij is, haal je de inzethor er gewoon terug uit. Een oplossing die op elk moment van het jaar dus voorhanden is. 

Hoe een inzethor plaatsen? 

Wanneer je een eenvoudig systeem zoekt, waarbij niet geboord moet worden, dan kan je voor een inzethor kiezen. Dit is het meest eenvoudige systeem van horren. Ook voor moeilijkere ramen zoals een draairaam of een raam dat op kiep kan bestaan er inzethorren. Het bevestigen gebeurd heel eenvoudig met een kliksysteem of een magneetsysteem. Twijfels?  Je kan altijd op voorhand advies inwinnen over welke inzethor zeker zou passen voor jouw ramen. Zo vermijd je onnodige kosten. 

Naar buiten draaiend raam

Heb jij in huis bijna allemaal naar buiten draaiende ramen? Dan hoef je niet te denken dat je geen inzethor kan plaatsen. Wanneer je op zoek bent naar een hor voor een naar buiten draaiend raam, dan heb je twee opties. Je kan kiezen voor een voorzethor, de hor wordt hierbij voor het raam geplaatst en wordt als een deurtje op het raamkozijn gemonteerd. Ook kan je kiezen voor een raamrolhor. Dit is hetzelfde principe maar hierbij kan de hor naar boven opgerold worden om het raam open en dicht te doen.