verborgen gebreken

Huis kopen? Dit zijn de meest voorkomende verborgen gebreken

Bepaalde gebreken zijn gemakkelijk op te merken, maar het zijn voornamelijk de verborgen gebreken die zorgen voor hoogoplopende kosten als je een nieuw huis gaat kopen. Wil je meer te weten komen over de meest voorkomende verborgen gebreken bij het kopen van een huis? Ga dan direct door met lezen.

Verborgen gebreken constateren

Bij het kopen van een nieuw huis dien je te letten op de verborgen gebreken als je teleurstellingen en hoge kosten aan achterstallig onderhoud wilt voorkomen. Er zijn verschillende soorten gebreken, waaronder verrotting van het dak of de kozijnen, asbest, een defecte cv-ketel, lekkages of verstoppingen of een verzakte vloer. Wil je zeker weten dat je op de hoogte bent van alle verborgen gebreken, laat Huiskeur de woning dan voor je keuren.

Meest voorkomende gebreken

Hieronder worden enkele van de meest voorkomende gebreken bij de aanschaf van een nieuw huis nader toegelicht:

  • Verrotting: Hout trekt ongedierte aan die gaan knagen aan het materiaal waardoor verrotten op kan treden, vooral als het gaat om de dakconstructie en houten kozijnen. Het kan ook zijn dat er geverfd is over een rot kozijn.
  • Asbest: Bij veel oudere huizen wordt asbest aangetroffen. Vergeet hierbij niet dat de kosten voor asbestsanering hoog oplopen.  
  • Defecte cv-ketel: Met een kapotte cv-ketel betaal je meer aan energie per maand om het huis te verwarmen. Check altijd eerst wat de leeftijd is van het apparaat.
  • Lekkages of verstoppingen: Oude leidingen brengen vanwege achterstallig onderhoud verstoppingen met zich mee. Let ook op lekkende verroeste leidingen. 
  • Verzakte vloer: Een vloer die verzakt is veroorzaakt scheurvorming en kapotte leidingen onder de vloer, wat hoge kosten met zich meebrengt.

Bouwkundige keuring

Verborgen gebreken brengen hoge kosten met zich mee. Wil je deze verborgen gebreken tijdig constateren, laat dan een bouwkundige keuring uitvoeren waarbij de werkelijke bouwkundige staat van het huis wordt gekeurd door een professioneel. Je kunt bij Huiskeur een goede bouwkundige keuring laten uitvoeren.

Laat altijd eerst een bouwkundige keuring uitvoeren als je een nieuw huis gaat kopen. Zo weet je zeker dat er geen sprake is van verborgen gebreken.