Hoe ze in het buitenland omgaan met vies kraanwater

Zonder water kunnen we niet leven. Daarom is het zo belangrijk dat het water dat we drinken, schoon is en veilig is. Je moet per dag in ieder geval 8 glazen water drinken. Water zorgt er namelijk voor dat je gehydrateerd blijft en dat je immuunsysteem wordt versterkt. Als je vies kraanwater drinkt is dit juist slecht voor je gezondheid. Dit kan leiden tot ziektes zoals hepatitis B en cholera. Veel mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Dus hoe moeten we dit gaan oplossen? Voor deze blog hebben we onderzoek gedaan naar manieren hoe ze in het buitenland omgaan met vies kraanwater. Lees verder om inzicht te krijgen over hoe je je water kunt zuiveren.

Geen gebruik van chemicaliën bij gebruik van een water purifier

Voordat het water in je glas zit heeft het al een proces ondergaan bij een waterzuiveringsinstallatie. Nadat het water op meerdere manieren is behandeld, blijven er vaak alsnog verontreinigende deeltjes achter. Een moderne en betrouwbare manier om je water te reinigen is door water purifiers te gebruiken. Ongetwijfeld ben je er vast al een tegengekomen bij jezelf of iemand anders thuis. Water purifiers worden namelijk veel gebruikt om te zorgen voor puur en zuiver drinkwater. Op die manier worden er bacteriën en andere ziekteverwekkers uit het water gehaald. Zo voorkom je dus dat je gezinsleden door water overgedragen ziektes op kunnen lopen. Het water blijft gewoon zijn natuurlijke smaak houden en heeft geen vieze geur. Er zijn verschillende water purifiers op de markt op dit moment. Veel gebruikte technologieën zijn UV en UF. Deze staan erom bekend dat ze bacteriën goed kunnen verwijderen.

Schoonwater met het water softener systeem

Een ander veel gezien systeem die in het buitenland wordt gebruikt is het water softener systeem. Deze zorgt ervoor dat mineralen die bijdragen aan hard water worden verwijderd. Als je te maken hebt met hard water zul je vast al wel hebben ondervonden dat dit niet goed is voor de levensduur van je apparaten. Ook werkt hard water uitdrogend voor je gezicht en haar. Een water softener is dus bedoeld om het water zachter te maken. Ze halen hierbij verschillende moleculen uit het water.

Meestal bestaat het systeem uit een korte en brede pekelbak. De wateronthardertank is aangesloten op de waterleiding van je huis. De vulbuis verbindt de pekelbak met de onthardingstank. In de pekelbak kun je zelf zoutkorrels doen. In de onthardertank hoef je zelf geen producten te doen want daar zijn harsparels al permanent in bevestigd.

De werking van een water softener systeem

De primaire taak van het water softener systeem is het verwijderen van calcium en magnesium ionen uit het harde water. Deze twee ionen zorgen namelijk voor hard water. Het verwijderen van de kalium- en magnesium ionen zorgt er ook voor dat andere positief geladen ionen worden verwijderd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ijzer ionen. Wanneer ijzer ionen in kleine hoeveelheden aanwezig zijn kan de water softener deze er ook uitfilteren.

Kortom, hard water is een probleem die niet zomaar vanzelf weggaat. Als kalkaanslag in leidingen gaat zitten wordt de stroomsnelheid beperkt. Ook loop je daardoor het risico dat de waterdruk in het hele huis omlaag zal gaan. Een waterontharder zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van kalk en dat je geen last meer hebt van deze problemen.