reparatie leiding door loodgieter

Hoe repareert een loodgieter een leiding?

Er zijn een aantal taken die een loodgieter heeft. Het repareren van leidingen is één van de taken die je aan een loodgieter over kunt laten. Veel mensen vragen zich echter af hoe een loodgieter een leiding precies repareert. Dit kan namelijk lastig zijn om helemaal te begrijpen.

Een gesprongen leiding

Een loodgieter kan een aantal soort kapotte leidingen repareren. Eén van de soort kapotte leidingen is de gesprongen leiding. Dit is een leiding die door de druk die erop staat geknapt is. Dit kan meerdere oorzaken zijn. Onder andere kalkaanslag en corrosie kunnen de oorzaak hiervan zijn.

Bij een gesprongen leiding gaat de loodgieter eerst de hoofdkraan dicht draaien. Hierdoor kan er geen water meer door de gesprongen leiding heen komen. Door de kapotte leiding af te zagen en een nieuwe leiding hier te plaatsen, kan de loodgieter het lek repareren.

Lekkage repareren

Kapotte leidingen kunnen erg lastig zijn. Hierdoor kan de waterdruk lager worden of kan er een lek ontstaan. Als er sprake van een lek is, is het inschakelen van een loodgieter niet te vermijden. Een loodgieter kan een lekke leiding namelijk snel en gemakkelijk repareren.

Als eerste moet het lek opgespoord worden. Dit is vaak de lastigste taak. Als een lek vast is gesteld, kan er verschillende lekdetectie gebruikt worden. Als het lek is ontdekt, moet deze gerepareerd worden. Als de bron bekend is, kan er zonder onnodige schade het lek gerepareerd worden.

Een lekkage kan op twee manieren opgelost worden. Als eerste is het mogelijk om dit op te lossen door reparatiepasta te gebruiken. De andere mogelijkheid is het vervangen van de leiding. Om problemen te voorkomen, wordt er vaak gebruik gemaakt van reparatiepasta. Dit scheelt vaak veel rommel en problemen in de muur.