Het voordeel van een professionele VVE beheerder

Vereniging van huiseigenaren komen steeds vaker voor in gemeenschappen en buurten in het hele land. Daarmee bevinden meer huiseigenaren zich in het verenigingsbestuur van diverse eigenaren. Veel nieuwe bestuursleden realiseren zich echter niet wat er komt kijken bij het bestuur van hun VVE en wat er van hen wordt verwacht.

Bestuursleden hebben een fiduciaire verantwoordelijkheid ten opzichte van de vereniging van huiseigenaren. De bestuursleden worden verantwoordelijk gehouden om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de gemeenschapsvereniging goed worden beheerd, maar weinigen hebben tijd voor de details van de dagelijkse activiteiten.

De beste manier voor bestuursleden om ervoor te zorgen dat de dagelijkse activiteiten naar behoren worden uitgevoerd, is door een professionele VVE-beheermaatschappij in te huren. Een succesvolle beheermaatschappij voor huiseigenaren zal niet alleen de gemeenschap naar behoren beheren, maar zal de gemeenschapsvereniging ook helpen haar eigendomswaarde te verhogen. Bovendien zijn er talloze voordelen van professioneel beheer, waaronder snelle communicatie, tijdige rapporten en een groter gemeenschapsgevoel.

Het bestuur van een huiseigenaar mag van een VVE-managementbedrijf verwachten dat het een betrouwbare partner is die hun behoeften begrijpt, weet hoe ze dingen voor elkaar moeten krijgen, anticipeert op problemen en zorgen en die een track record heeft in het vinden van betrouwbare oplossingen.

Diensten VVE beheer

Bij het zoeken naar een nieuwe beheermaatschappij moeten de bestuursleden weten welke diensten elk bedrijf aan hun klanten levert. De onderstaande lijst geeft slechts enkele van de diensten weer die van alle professionele gemeenschapsorganisatiebeheerders mogen worden verwacht.

1. Communiceer open en eerlijk met het bestuur van de vereniging van huiseigenaren
2. Reageer snel op informatie en onderhoudsaanvragen
3. Gemakkelijk bereikbaar zijn via telefoon en e-mail
4. Bereid je voor op bestuurs- en huiseigenarenvergaderingen
5. Streef krachtig de achterstallige vergoedingen voor huiseigenaren na
6. Produceer volledige, leesbare en tijdige financiële rapporten
7. Handel consequent met het oog op de belangen van de HOA
8. Begrijp de regels van de vereniging van huiseigenaren en de bijbehorende documenten
9. Maak een jaarlijks operationeel budget
10. Wees een expert in het beheer van verenigingen van huiseigenaren

Als u een bestuurslid bent en uw beheermaatschappij u deze diensten niet biedt, is het tijd om naar een nieuw bedrijf te gaan kijken. Uiteindelijk is het de verantwoordelijkheid van de bestuursleden om een ​​goede VVE-beheermaatschappij te vinden en het is de verantwoordelijkheid van de beheermaatschappij om ervoor te zorgen dat de gemeenschapsvereniging soepel en efficiënt verloopt.

Ben je zelf nog opzoek naar een VVE beheerder in de regio rotterdam? Kijk dan eens op: https://www.247vvebeheer.nl/vve-beheer-rotterdam/